Simo Valakari on Veikkausliigan kuukauden valmentaja!

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari on valittu Veikkausliigan huhtikuun valmentajaksi. Kuukauden tähdistöjoukkueessa KuPS-pelaajista ovat Johannes Kreidl, Paulo Ricardo, Janis Ikaunieks, sekä Tim Väyrynen.

Viime kaudella Valakari nimettiin kuukauden valmentajaksi kesäkuussa. 49-vuotias Valakarin valmentaa KuPS:ssa toista kauttaan ja hänen alaisuudessaan KuPS on aloittanut pelikauden viidellä voitolla. KuPS:n tilasto viimeisen vajaan vuoden ajalta on hurja, sillä keltamustat ovat pelanneet jo 26 peräkkäistä Veikkausliigan ottelua ilman tappiota.

Maalivahti Kreidlin taakse on tehty tällä kaudella ainoastaan kolme maalia, ja itävaltalainen on pitänyt maalinsa puhtaana kahdesti. Suuri kiitos tiiviistä puolustuspelaamisesta kuuluu ennen kaikkea koko joukkueelle, mutta vahvasti myös tähdistöjoukkueeseen valitulle brassitoppari Paulo Ricardolle.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Janis Ikaunieks iski maalit FC Interiä, sekä FC Lahtea vastaan. Juonikas latvialainen pallotaituri on myös ollut osallisena suurimmassa osassa KuPS:n tekemisessä maaleissa Veikkausliigassa.

Hyökkääjä Tim Väyrynen jakaa Veikkausliigan maalipörssin kärkeä neljällä maalillaan yhdessä Benjamin KällmaninKai MeriluodonLee Erwinin ja Michael Lopezin kanssa. Kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt Väyrynen on ollut KuPS-urallaan tehokas, kun 23 ottelussa espoolaislähtöinen kärki on iskenyt yhteensä 14 maalia.

Veikkausliigan huhtikuun tähdistöjoukkue:

Maalivahti: Johannes Kreidl (KuPS)

Puolustajat: Paulo Ricardo (KuPS), Tuomas Ollila (Ilves), Miro Tenho (HJK)

Keskikenttä: Janis Ikaunieks (KuPS), Jerry Voutilainen (FC Honka), Petteri Forsell (FC Inter), Casper Terho (HJK)

Hyökkääjät: Tim Väyrynen (KuPS), Lee Erwin (FC Haka), Benjamin Källman (FC Inter)

Kuukauden pelaaja: Jerry Voutilainen (FC Honka)

Kuukauden valmentaja Simo Valakari (KuPS)