SE ON SIINÄ! KuPS juhlii Suomen Cupin mestaruutta

Kuopion Palloseura juhlii Suomen Cupin voittoa. Finaaliottelussa kaatui Helsingin Jalkapalloklubi rangaistuspotkukilpailussa.

Helsingin Olympiastadionilla nähtiin äärimmäisen tasainen ottelu. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kummallekaan maalivahdille ei kirjattu yhtään torjuntaa. 

Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan toistensa vahvuuksia pois. HJK vaikeutti KuPS:n pelinavaamista voimakkaalla prässäämisellään ja KuPS pakotti tiiviillä keskikentän hallinnallaan HJK:n avaamaan usein pitkällä pallolla.

Ottelun eräänlainen kulminaatiopiste nähtiin 63. minuutilla. KuPS:n puolustaja Daniel Carrillo liukui tilanteeseen ja erotuomari Oskari Hämäläinen näki venezuelalaisen rikkovan HJK:n Atomu Tanakaa. Hämäläinen nosti Carrillolle toisen keltaisen kortin ja KuPS joutui alivoimalle.

KuPS:n toppari Diogo Tomas koki Carrillon ulosajon olleen ottelun kulminaatiopisteitä:

”Se antoi meille lisää buustia taistella. Tiesimme, että nyt meidän täytyy taistella ja varjella omaa maaliamme vieläkin paremmin ja onnistuimme siinä. Uskomattoman hieno fiilis”, puolustaja tunnelmoi.

Carrillon ulosajon jälkeen KuPS jopa pystyi kontrolloimaan pelitapahtumia. Henry Uzochukwulla ja Aniekpeno Udohilla olikin erinomaiset paikat toisella jaksolla maalintekoon, mutta viimeistelytarkkuus puuttui.

90 peliminuutin jälkeen numeroiden ollessa yhä tasan, edettiin jatko-otteluun. Jatko-ottelussa KuPS taisteli ja suojeli omaa maaliaan, yrittäen samalla iskeä vastaan paikan saadessaan.

120 minuuttia pelattiin kuitenkin ilman maaleja ja pelissä mentiin rangaistuspotkukilpailuun. Keltapaidat takoivat kovassa paikassa hurjia rankkareita ohi HJK-vahti Hugo KedonNana Boateng, Anton Popovitch, Aniekpeno Udoh ja Diogo Tomas ohittivat Kedon ja kun HJK-pelaajista Luis Henrique epäonnistui, rankkarikisan viimeisenä yläriman kautta pallon maaliin laukonut Iiro Järvinen nousi ottelun ratkaisijaksi.

KuPS:n päävalmentaja oli ottelun jälkeen haltioissaan:

”Tämä on aivan fantastista. Tulokset kertovat, mihin seura on menossa. Viime vuodet olemme pärjänneet Veikkausliigassa ja nyt saatiin pitkästä aikaa pytty kotiin cupista. Se kertoo siitä, mitä seuramme ja pelaajamme ovat tehneet. Olemme tehneet paljon töitä ja vaadin pelaajiltani paljon. Olen ollut onnekas, että olen saanut koutsata näin hyviä jätkiä”, Valakari tunnelmoi.

Yksittäisen tuloksen ja upean voiton lisäksi Valakari näki HJK-ottelussa vahvasti tuloksen taakse peilaten tulevaa:

”Jos katsotaan isompaa kuvaa, niin olemme nyt pelanneet kaksi peliä HJK:a vastaan päästämättä maaliakaan. Emme päästäneet heitä 210 minuutin aikana edes kunnon maalipaikoille. Se kertoo siitä, että pystymme haastamaan heidät tällä kaudella ja tulevaisuudessakin”, Valakari päättää.

Suomen Cupin mestaruus oli KuPS:n seurahistorian kolmas. Aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 1968 ja 1989. Voiton myötä KuPS varmisti paikkansa kauden 2022 europeleihin.