Sa­vo­nian ja KuPS:n yhteistyö jatkuu – molemmille on tärkeää luoda hyvät puitteet huippu-urheilulle

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Kuopion Palloseura jatkavat yhteistyötä kausilla 2024 ja 2025. Molemmilla organisaatiolla on yhteinen tahtotila kasvattaa Pohjois-Savon vetovoimaa paikkana, jossa voi yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun.

Savonia sai vastikään tunnustusta huippu-urheilun edistämisen eteen tekemästään työstä.

21. syyskuuta Savonialle myönnettiin Suomen Olympiakomitean myöntämä Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu -laatutunnus. Savonia oli ensimmäisiä korkeakouluja, joille tunnustus myönnettiin.

Huippu-urheilijamyönteisten korkeakoulujen laatutyön tavoitteena on parantaa urheilijoiden edellytyksiä suorittaa korkeakouluopintoja niin, että ne tukevat urheilussa kehittymistä.

– Koulutuksen personoinnin avulla pyrimme tarjoamaan opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet järjestellä opintoja niin, että ne tukevat kaksoisuran toteutumista. Urheilijastatus mahdollistaa opiskelijaurheilijalle tarvittaessa yksilöllisiä opintojärjestelyjä. Laatutyötä arvioinut auditointiryhmä nosti esiin Savonian huippu-urheilijoille tarkoitetut väyläopinnot erinomaisena ja ainutlaatuisena esimerkkinä edistää urheilijan kaksoisuraa, koulutusjohtaja Esa Viklund kertoo.

Kuopion Palloseuran kannalta Pohjois-Savon vetovoima nuorten urheilijoiden silmissä on tärkeää ja opiskelumahdollisuudet näyttelevät tässä isoa roolia.

– On upeaa, että Kuopiossa opiskelijalla on mahdollista yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu saumattomasti yhteen. Näin nuori voi keskittyä kumpaankin toimintaan täysipainoisesti koko opintopolkunsa ajan. Nuoren urheilijan tehdessä valintoja urheilun, opintojen ja tulevaisuutensa suhteen, tämä on yksi Kuopion valttikorteista. Hienoa, että yhteistyö pitkäaikaisen kumppanimme Savonian kanssa saa jatkoa, itsekin nuorten akatemiatoiminnassa valmennuksessa työskennellyt KuPS:n markkinointipäällikkö Tero Taipale sanoo.

Tutustu Savonian mahdollisuuksiin yhdistää urheilu ja opiskelu: savonia.fi/huippu-urheilu-ja-opiskelu/