Otto Ruoppi maalinteossa U18-turnauksessa Kroatiassa

KuPS-hyökkääjä onnistui maalinteossa viime perjantaina pelatussa Sveitsi-ottelussa

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran nuori hyökkääjälupaus Otto Ruoppi oli viime viikolla jälleen maajoukkuetehtävissä. Ruoppi valittiin U18-maajoukkueeseen, joka matkusti kovatasoiseen kolmen maan miniturnaukseen Kroatiaan. U18-maajoukkue pelasi Kroatiassa tämän vuoden ensimmäiset ottelunsa kohdaten viime perjantaina (22.3.) Sveitsin, joka kukistui komeasti 0-3. Otto valittiin aloituskokoonpanoon, pelasi täydet 90 minuuttia ja viimeisteli Suomen kolmannen maalin (75 min). Suomi pelasi sunnuntaina (24.3.) isäntämaa Kroatian kanssa 2-2-tasapelin, Otto pääsi vaihtopelaajana kentälle 73 minuutin kohdalla pelaamaan viimeiset parikymmentä minuuttia.

Kroatia ja Sveitsi kohtasivat tänään viimeisessä turnauspelissä, joka päättyi Sveitsin voittoon maalein 1-2. Suomi sijoittui näin tämän miniturnauksen ykköseksi neljällä pisteellään, Sveitsi nousi kakkossijalle kolmella pisteellään ja kotijoukkue Kroatia jäi kolmannelle sijalle yhdellä pisteellään.

Ruoppi pelasi viime kaudella Ykkösessä Mikkelin Palloilijoiden riveissä. Uran ensimmäinen Veikkausliigaottelu odottaa vielä toteutumistaan. Seuran oma kasvatti nousi päättyneessä Liigacupin alkulohkossa KuPS-joukkueen tehokkaimmaksi pelaajaksi: KuPS viimeisteli viidessä alkulohkopelissään yhteensä 12 maalia, joista Otto teki eniten eli kolme. KuPS sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi edeten välierien kautta loppuotteluun, joka pelataan Turussa lauantaina 30.03. ja finaalivastustajana on tuolloin FC Inter.