Otto Ruoppi jatkaa Kuopion Palloseurassa!

Kuopion Palloseura ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Otto Ruoppi ovat solmineet jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää KuPS-kasvatin Kuopiossa kauden 2026 loppuun saakka.

Ruoppi on tehnyt kuluvalla kaudella läpimurtonsa Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkueeseen. Erinomaisesti alkukauden pelannut Ruoppi on noussut kuopiolaisyleisön tietoisuuteen ja yhdeksi suosikeista.

Vasta 18-vuotias Otto Ruoppi on Kuopion Palloseuran omia kasvatteja. Viime kaudella nuorukainen vietti kautensa lainalla Mikkelin Palloilijoissa, jossa keskikentän taituri sai paljon vastuuta minuuttien muodossa.

Kuopion Palloseurassa tällä kaudella Ruoppi on vastannut valmennuksen huutoon ja pelannut ensiksi Liigacupissa kuudessa ottelussa ja nyt Veikkausliigakaudella kaikissa yhdeksässä ottelussa. Tehojakin on tullut: kaksi maalia Veikkausliigassa ja Liigacupissa niitä ehti tulla kolme.

”Tuntuu hyvältä”

Lupaava KuPS-kasvatti on nauttinut edustusjoukkueen mukana olemisesta ja jatkaminen keltamustassa oli hänelle hyvin helppo päätös.

”Jatkosopimus tuntuu hyvältä ja olen iloinen, että pääsen jatkamaan kehittymistä Kuopiossa”, tiivistää Ruoppi tuntemuksistaan.

Veikkausliigakausi on lähtenyt hyvin käyntiin. KuPS on hyvissä asemissa sarjan kärkipaikalla, kun takana on yhdeksän ottelua. Ruoppi näkee, että joukkueen lisäksi myös henkilökohtaisesti alkukausi on ollut positiivinen.

”Kausi on henkilökohtaisesti lähtenyt ihan hyvin käyntiin, mutta parantamisen varaa on koko ajan. Pari maalia olen kerennyt tekemään ja lisää tavoitellaan”, kertoo Otto hymyillen.

”Uskomme, että hän kehittyy tämän ja tulevan kauden aikana”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara on erittäin tyytyväinen Ruopin kehitysaskeleisiin.

”Otto otti isoja kehitysaskeleita jo viime kaudella, kun oli lainalla MP:ssä ja myös tällä kaudella kehitys on ollut nopeaa”, kertoo Honkavaara.

Honkavaaralla on selkeä visio, että Ruopin kaikkea potentiaalia ei vielä ole nähty vaan kehitys tulee jatkumaan jatkossakin.

”Otto on fyysisesti vahva, juoksuvoimainen ja liikkuu yläalueilla erittäin luovasti. Uskomme, että hän kehittyy tämän ja tulevan kauden aikana vielä entisestään, joten oli selvää, että halusimme tehdä jatkosopimuksen hänen kanssaan”, kertoo Honsu.