Otteluraportti: Tim Väyrynen oli liikaa Ilvekselle – KuPS:lle huipputärkeä voitto

Kuopion Palloseura aloitti Veikkausliigan Mestaruussarjan voitolla, kun Tampereen Ilves kaatui Kuopion Väre Areenalla maalein 2-1 (2-1). KuPS:n molemmista vastasi hyökkääjä Tim Väyrynen.

Kahden kovavireisen joukkueen kohtaamisesta odotettiin ennakkoon tasaista vääntöä – ja juuri sellaiseksi lauantai-illan ottelu muodostuikin.

KuPS sai otteluun erinomaisen lähdön, kun keltapaidat siirtyivät kotiyleisönsä riemuksi johtoon 10. peliminuutilla. Henri Toivomäen poissaolon myötä kapteenin nauhaa hihassaan kantanut Anton Popovitch keskitti upean pallon takatolpalle, josta Tim Väyrynen puski voimalla pallon ohi Ilves-vahti Rasmus Leislahden

Vain pari minuuttia pelin avausmaalista Ilves yllätti KuPS:n puolustuksen erikoistilanteesta. Lyhyen kulmapotkukuvion päätteeksi Tuomas Ollilla löysi KuPS:n rangaistusalueen keskeltä Tuure Siiran, joka sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

Aktiivisesti pelannut Ilves aiheutti läpi koko ottelun vaikeuksia KuPS:n omalle pelaamiselle. Kuopiolaisten omassa peruspelaamisessakin oli paljon petrattavaa lähtien syöttötyöskentelystä. Avausjakson puolivälissä vierailla oli vahva jakso, jonka KuPS kuitenkin selvitti ilman lisätakaiskuja.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä KuPS säväytti. Väyrynen, Jordan Sebban ja Felipe Aspegren pelasivat kauniin kombinaation, jonka päätteeksi Sebban löysi rangaistusalueen sisältä Väyrysen. Hyökkääjän upea viimeistely painui Ilves-maalin riman alle ja KuPS otti jälleen kuskin paikan. Osuma oli espoolaislähtöiselle hyökkääjälle kauden seitsemäs täysosuma yhdeksään Veikkausliiga-kamppailuun.

Toisen puoliajan KuPS aloitti jälleen väkevästi. Aniekpeno Udoh ja Urho Nissilä pääsivät parhaimpiin tekopaikkoihin, mutta viimeistelyt karkasivat maalikehikoiden ulkopuolelle. Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä vahvemmin Ilves pääsi paineistamaan kuopiolaisten puolustusta. Viimeiseksi 10 minuutiksi vieraat nostivat vielä kuopiolaisyleisöllekin tutun topparin Tabi Mangan kärkeen.

Ilveksen paras paikka tasoitukseen tuli ottelun lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Momodou Sarr rymisteli KuPS:n maalia kohti, tarjoili takatolpalle toiselle vaihdosta kentälle tulleelle Jean Carlos Blancolle, mutta kolumbialaisen ohjaus karkasi rajusti maalin yli puolityhjänä ammottaneesta KuPS-maalista.

Kokonaisuutena ottelu oli kaukana KuPS:n huipputasosta, mutta kolme pistettä oli jälleen vahva työnäyte joukkueen venymiskyvystä heikommallakin suorituksella.

KuPS:n kokoonpano Ilves-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen, Diogo Tomas, Paulo Ricardo, Daniel Carrillo (80’ Henry Uzochukwu), Jordan Sebban, Anton Popovitch, Urho Nissilä, Aniekpeno Udoh, Tim Väyrynen (86’ Santeri Haarala)