Otteluraportti: SJK oli siipirikkoista KuPS:aa terävämpi Lippumäessä

Kuopion Palloseura kärsi kalenterivuoden ensimmäisen tappionsa, kun Seinäjoen Jalkapallokerho kukisti kuopiolaiset Liigacupin ottelussa 0-2 (0-0).

Kuopiolaiset lähtivät otteluun haastavahkosta tilanteesta. Poissaolijoiden lista oli pitkä, mutta poissaoloista huolimatta keltapaidat olivat mukana vahvalla ryhmällä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan hyvin tasainen. KuPS hallitsi palloa varsin selvästi, mutta vaarallisille maalipaikoille pääseminen vesittyi viimeisellä kolmanneksella. SJK haki omassa pallollisessa pelaamisessaan suoraviivaisia ratkaisuita pitkillä avauksilla, mutta KuPS-puolustus selvisi vieraiden yrityksistä vaivatta.

Keltapaidat joutuivat pelaamaan ottelun avausjakson viimeiset minuutit alivoimalla, kun Daniel Carrillo loukkasi pallontavoittelutilanteessa polvensa. Venezuelalaispakin paikan kentällä otti toisen puoliajan alussa Tim Väyrynen

Toinen puoliaika jatkui avausjakson tapahtumien mukaisesti, mutta ottelu keskeytyi reilun viiden minuutin ikävän tapaturman vuoksi.

KuPS:n keskuspuolustaja Tony Miettinen iski pääpallotilanteessa kasvonsa pahan näköisesti SJK-hyökkääjä Josepablo Monrealin takaraivoon ja vajosi kentän pintaan. Miettistä hoidettiin varttitunnin verran kentällä ja ottelu oli keskeytettynä. Puolustaja oli tajuissaan hänen poistuessaan hallista ja olosuhteisiin nähden hän on kunnossa.

Keskeytyksen jälkeen kuopiolaisisäntien peli oli sekaisin. Joukkueen pallollisen pelaamisen laatu lähes romahti ja pelaajat turvautuivat liian usein pakottamaan hyökkäyksiä liian nopeasti. Tämä johti kerta toisensa jälkeen nopeisiin pallon menetyksiin ja ottelun virtaus siirtyi SJK:lle.

Ottelun voittomaali syntyi pelin 89. minuutilla, kun SJK:n hyökkääjä Rafal Wolsztynski laukoi 16-alueen rajalta pallon tarkasti taka-alanurkkaan. Maalin jälkeen KuPS pyrki korkealla riskitasolla hakemaan tasoitusta, mutta vieraat iskivät vielä kerran. Chileläisväkkärä Diego Rojas pääsi lisäajalla iskemään irtopallon ohi mainion ottelun pelanneen KuPS-vahti Johannes Kreidlin ja SJK nappasi Liigacupin avausvoittonsa.

”Yritimme pelata liian nopeasti”

SJK:n voitto nosti joukkueen Liigacupin C-lohkon kärkeen neljällä pisteellä. KuPS ja VPS ovat kolmessa pisteessä, ja lohkon jumbojoukkue AC Oululla pisteitä on kasassa yksi.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari näki omiensa otteissa paljon hyvää ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli KuPS-luotsin mieleen.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista. Kontrolloimme peliä ja pystyimme samalla pitämään SJK:n täysin pois maalipaikoilta”, Valakari kommentoi.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueelta murheellinen ja SJK oli omissa tekopaikoissaan terävämpi.

”Toisella puoliajalla oma pelaamisemme hieman hajosi. Yritimme pelata liian nopeasti, mikä ei ole meidän tapamme pelata. Tämä oli meille hyvä muistutus siitä mitä käy, jos emme pelaa omaa peliämme ja omilla vahvuuksillamme”, Valakari muistuttaa.

Vaikka KuPS:n pelaajatilanne ei ollutkaan otteluun lähdettäessä ihanteellisin, ei päävalmentaja piiloutunut poissaolojen taakse.

”Meillä oli paljon poissaoloja ennen peliä, mutta meillä oli silti vahva ryhmä jalkeilla. Harmillisesti menetimme Danielin (Carrillo) ja Tonyn (Miettinen) sairastuvalle, mutta isossa kuvassa pelaajatilanne on helpottumassa. Ensi viikolle saamme jälleen tuoreita miehiä sairastuvalta takaisin joukkueen vahvuuteen”, Valakari valottaa.

KuPS:n kokoonpano SJK-ottelussa

Johannes Kreidl, Tony Miettinen (66’ Tuomas Pippola), Paulo Ricardo, Samuli Miettinen, Henry Uzochukwu, Daniel Carrillo (46’ Tim Väyrynen), Gabriel Bispo, Felipe Aspegren (90+10’ Lauri Sahimaa), Clinton Antwi, Janis Ikaunieks, Fabio Schneider