Otteluraportti: Rutiinisuoritus riitti tärkeään voittoon Kotkassa

Kuopion Palloseura otti tärkeät kolme pistettä, kun joukkue voitti vaikeassa Veikkausliigan vierasottelussa KTP:n 1-2 (1-2). Ottelun kaikki kolme maalia nähtiin pelin ensimmäisellä 45-minuuttisella.

KuPS sai otteluun todellisen unelma-alun, kun kuopiolaiset siirtyivät johtoon ottelun neljännellä peliminuutilla. Lyhyenä pelatun kulmapotkukuvion päätteeksi Urho Nissilä keskitti ja pallo pomppi Felipe Aspegrenin kautta toppari Paulo Ricardon ulottuville. Brassitoppari kiskaisi terävän kääntölaukauksen etualanurkkaan ja KuPS otti välittömästi kuskin paikan.

Kotkalaisten hyökkäysmallit pohjautuivat vahvasti suoraviivaisuuteen. KTP:n puolustajat pyrkivät löytämään pitkillä avauksillaan tilaa KuPS-puolustuksen ja 20 minuutin pelin jälkeen isännät tässä onnistuivatkin. Michael Ogunbaron pitkä ristipallo tavoitti vasemmalta nousseen laitapakki Rico Finnäsin, joka käytti KuPS:n nukahduksen tehokkaasti ja nosti isännät tasoihin.

KuPS pyrki pallollisena löytämään tiloja pallokontrollin kautta. Ottelussa nähtiinkin useita monen minuutin pallonhallintajaksoja, jolloin keltapaidat pyrkivät murtautumaan tekopaikkaan pitkän hyökkäyksen päätteeksi.

Ottelun voittomaalin keltapaidat iskivät 24. peliminuutilla. KuPS hyökkäsi nopeasti vasemmalta laidalta Anton Popovitchin ja Tim Väyrysen johdolla. Rankkarialueen rajalle noussut Popovitch löysi syötöllään oikealta Aniekpeno Udohin, joka tälläsi pallon voimalla alakulmaan.

Toisella puoliajalla pelin kuva ei juurikaan muuttunut – KuPS hallitsi ja KTP yritti iskeä vastaan. Keltapaidat loivat toisella jaksolla muutaman kelpo maalipaikan, mutta viimeistely ei ollut terässään. Ottelun viimeisen 15-minuuttisen KuPS pyrki pitämään korostetusti pallokontrollia ja pelaamaan pelikellosta ajan pois – siinä myöskin onnistuen.

KuPS onnistui pitämään läpi koko ottelun kotkalaisisännät pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. KuPS:n pelillinen ilme ei ehkä ollut kauden kirkkain, mutta ottelu tiedettiin jo lähtökohtaisesti vaikeaksi. KTP oli vaihtanut valmentajaansa juuri ennen ottelua ja uuden päävalmentajansa Teemu Kankkusen alaisuudessa ensimmäistä kertaa pelannut kotkalaisryhmä olikin kentällä kurinalainen ja taisteleva joukkue.

”Näissä peleissä onnistuminen ei ole koskaan helppoa”

KuPS:n tappiottomien otteluiden putkelle Veikkausliigassa ei tunnu näkyvän loppua. KTP-ottelu oli KuPS:lle 14 peräkkäinen tappioton ottelu kotimaassa, näistä otteluista vieläpä 12 on voitollisia. KTP:a vastaan voitto ei irronnut helpolla, mutta voitto oli sitäkin maistuvampi.

”Näissä peleissä onnistuminen ei ole koskaan helppoa, mutta tämä oli meiltä hyvä esitys. Sellainen meidän perustasomme laadukas suoritus, jossa pidettiin vastustaja vähillä tilanteilla ja onnistuimme itse luomaan riittävästi paikkoja tarvittaviin maaleihin”, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari arvioi ottelun tapahtumia.

KuPS sai Kotkassa ison avun myös katsomon puolelta, kun Arto Tolsa Areenalle oli matkustanut arviolta toistasataa KuPS:n kannattajaa. Kova kannustus antoikin keltapaidoille lisäenergiaa hankalassa vierasottelussa.

”Oli hienoa nähdä suuri kannattajajoukko tukenamme vieraskentällä. Se antoi meille paljon energiaa ja totta kai toivomme yhtä kovaa tukea myös lopuissa syksyn peleissä”, Valakari kiittelee.

Kuopiolaisilla on jälleen edessään tiivis viikon rupeama, kun joukkueella on seuraava ottelu edessä jo keskiviikkona, kun KuPS kohtaa Espoossa FC Hongan. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina 26. syyskuuta, tuolloin KuPS saa Kuopio Väre Areenalle vastaansa HIFK:n.

”Nyt meidän pitää panostaa hyvään palautumiseen, sillä ensi viikolla pelaamme jälleen kaksi matsia. Olemme onneksi tottuneet tiiviiseen pelirytmiin jo kesän aikana, ja meillä on laaja pelaajamateriaali käytössä”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano KTP-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen, Diogo Tomas, Paulo Ricardo, Henri Toivomäki, Felipe Aspegren (78’ Daniel Carrillo), Jordan Sebban, Anton Popovitch, Urho Nissilä, Tim Väyrynen, Aniekpeno Udoh (71’ Santeri Haarala)