OTTELURAPORTTI: Oulunkylä tarjosi KuPSille vain yhden pisteen

Kuopion Palloseura vieraili sarjanousija IF Gnistanin vieraana Oulunkylässä ja toi mukanaan yhden pisteen. Tiukka ja vauhdikas matsi päättyi lopulta 0-0 tasapeliin.

Kuopiolaiset matkustivat Helsinkiin jo ottelua edeltävänä päivänä ja pääsivät rauhassa valmistautumaan otteluun. Pelipaikka oli uusi monille pelaajista, vaikkakin päävalmentaja Jani Honkavaaralle Oulunkylä on tuttu reilun kymmenen vuoden takaa.

Kuopion Palloseura lähti otteluun muokatulla kokoonpanolla – osittain johtuen viime hetken sairastumisilla ja Ibrahim Cissen pelikiellon myötä. Avauskokoonpanoon oli nostettu mm. Jonathan Muzinga, Arttu Heinonen sekä Taneli Hämäläinen, joka paikkasi Cissen pelipaikkaa.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tasaista taistoa, kun matalta puolustanut Gnistan pyrki hyökkäämään suoraviivaisesti puolustuslinjan taakse. Molemmat joukkueet pääsivät puolittaiselle maalipaikolle, mutta maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toiselle jaksolle tuli kentälle virkeämpi Kuopion Palloseura, joka otti pallonhallinnan entistä vahvemmin itselleen. Keltamusta purki Gnistanin prässiä paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta valitettavasti pelaaminen hyökkäyskolmanneksella oli tehotonta.

Illan positiivisimpiin asioihin kuului Jerry Voutilaisen ensimmäiset peliminuutit Veikkausliigassa yli vuoteen. Lopputulos 0-0 toi myös keltamustalle tärkeän yhden pisteen mukanaan ja Kuopion Palloseura jatkaa sarjataulukossa ilman tappioita.

”Tyytyväinen pisteeseen”

Jani Honkavaara oli ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa positiivisin mielin, vaikka pienet asiat jäivät pelissä kaivelemaa.

”Tosin moneen asiaan meidän pelaamisessamme olin tyytyväinen. Viimeisellä kolmanneksella vietetään liikaa aikaa, hyvin tehotonta tänään”, kertoi Honsu kokonaisuudesta.

Tuleva otteluruuhka pakotti valmennuksen tekemään muutoksia aloituskokoonpanoon ja myös vaihtoja oli etukäteen suunniteltu keskiviikon VPS peliä ajatellen.

”Paljon kierrätettiin, Gnistanilla oli tänään erilainen lähestymistapa kuin ehkä normaalisti. Hyvin suoraviivaista. Ei pystytty kääntämään tarpeeksi nopeasti tilanteita vastahyökkäyksiin”, jatkoi Honsu pelin kommentointia.

Kaiken kaikkiaan yksi piste oli valmennukselle tyydyttävä tulos.

”Tyytyväinen pisteeseen, mutta vielä enemmän oli otettavissa. Pystytään olemaan parempia”, tiivistä Honkavaara loppuun.