Otteluraportti: KuPS:n lentokeli jatkuu – FC Lahti kaatui 0-1

Kuopion Palloseura väkevä alkukausi jatkui Lahden Hiihtostadionilla, kun KuPS haki FC Lahdelta 0-1 (0-1) voiton. Ottelun ainoan osuman iski avausjaksolla Janis Ikaunieks.

KuPS oli tehnyt viikon takaisesta SJK-ottelusta yhden pelaajavaihdon avauskokoonpanoon, kun Gabriel Bispo otti keskikentän pohjalla Anton Popovitchin paikan. Suurin muutos SJK-ottelusta oli kuitenkin paluu neljän puolustajan linjaan.

KuPS aloitti ottelun alkukauden teemansa mukaisesti vahvasti. Kokovalkoisissa pelannut vierasjoukkue otti pelin hallintaansa heti alkuhetkistä lähtien, eivätkä lahtelaisisännät päässeet ensimmäisellä 45-minuuttisella kertaakaan hätyyttelemään KuPS-vahti Johannes Kreidlin maalia.

KuPS iski ottelun avausmaalin varttitunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa vasempana laitapuolustajana uurastanut Taneli Hämäläisen laadukas laidanvaihto tavoitti oikealla Henri Toivomäen, jonka matalaan keskitykseen ennätti ensin Janis Ikaunieks. Latvialaistaiturin hulppea ohjaus yllätti Lahti-vahti Antonio Regueron ja KuPS siirtyi johtoon.

Toisen jakson alkuun KuPS tuli jälleen sähinällä ja viritteli parikin kelpo tekopaikkaa lahtelaisten maalille. Joona Veteli kokeili Lahden Hiihtostadionin maalikehikoiden kestävyyttä kajauttamalla pallon toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenminuuttisella ylärimaan.

Toinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan kohtalaisen tasainen, vaikka kuopiolaiset pitivätkin pelin vahvasti kontrollissaan. Ottelussa nähtiin myös iloinen Veikkausliiga-debyytti, kun KuPS:n brassitaituri Talles kirmasi kentälle vartti ennen loppua.

FC Lahti nosti viimeiselle kymmenminuuttiselle selkeästi omaa riskitasoaan, mutta KuPS pelasi järkevästi sekä pallollisena, että pallottomana. Kotijoukkueen hyökkäysratkaisut perustuivat liki täysin laitapelaamisen kautta tulleisiin keskityksiin, jotka KuPS-puolustus yhdessä maalivahti Kreidlin kanssa hoitivat vaivatta.

Kuvaavaa pelissä on, etteivät isännät saaneet ottelussa yhtään laukausta maalia kohti, mutta joukkueen tasoitusmaali ottelun lisäajalla oli vain senttien päässä. Pyry Lampisen kaukolaukaus viuhui KuPS-maalin tolppaan lisäajan ensimmäisellä minuutilla, mutta lähemmäs KuPS-maalia Mustat Kuhnurit eivät ottelussa päässeet. Näin KuPS otti kauden neljännen peräkkäisen voittonsa ja pelasi samalla 25. peräkkäisen tappiottoman Veikkausliiga-ottelun.

KuPS:n kokoonpano FC Lahti-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Henri Toivomäki (50′ Henry Uzochukwu), Gabriel Bispo, Sebastian Dahlström, Clinton Antwi, Janis Ikaunieks (75′ Talles), Joona Veteli (75′ Santeri Haarala), Tim Väyrynen (61′ Nika Sitchinava)