Otteluraportti: KuPS:lle kirvelevä tasapeli Konferenssiliigan karsinnoissa

Kuopion Palloseuran europelit jatkuivat Kuopion Väre Areenalla Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelussa moldovalaista FC Milsamia vastaan. KuPS hallitsi ottelutapahtumia mielin määrin, mutta lopputulos oli pettymykseltä maistunut 2-2 (0-0) tasapeli.

Otteluun lähdettäessä ennakko-odotukset olivat, että KuPS hallitsee palloa ja vierailijat puolustavat tiiviisti ja kärkkyvät vastahyökkäyksiä. Ennakko-odotukset pitivät kutinsa liki täydellisesti ja KuPS hallitsikin ottelussa pallo peräti 75 prosenttisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue FC Milsami onnistui puolustamaan KuPS:n käytännössä täysin pois vaaran paikoilta. Ainoastaan mainiolla pelipäällä ollut Janis Ikaunieks pääsi pujahtamaan pariin otteeseen puolittaiseen tekopaikkaan, mutta viimeistelyt jäivät pienestä kiinni. Vieraat eivät puolestaan esittäneet hyökkäyssuuntaan juuri mitään ensimmäisellä 45-minuuttisella.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli vimmalla. Jakso oli edennyt ainoastaan puolisen minuuttia, kun Henry Uzochukwu keskitti pallon Ikaunieksille, joka laukoi upealla volleylla pallon ohi maalivahti Emil Timburin.

KuPS:n aikaisen johtomaalin jälkeen vaikutti siltä, että kuopiolaiset kaasuttelevat karkuun moldovalaisvierailtaan, mutta orheilaisilla oli vielä sanansa sanottavanaan. Tunnin pelin jälkeen hyökkääjä Tim Väyrynen latasi avopaikasta pallon tolppaan ja hetkeä myöhemmin pallo olikin savolaisten rysässä. Alexandru Antoniuc keskitti oikealta päätyrajalta takatolpalle, jonne syöksyi toinen laitahyökkääjä Dan Spataru. Spatarun voimakas pusku upposi etunurkasta sisään ja vieraat nousivat tasoihin.

Milsamin tasoitusmaali näytti saavan KuPS:n pasmat hetkeksi sekaisin ja vieraat saivat pelin rikkonaiseksi. Loppua kohden keltapaidat saivat kuitenkin jälleen omasta pelistään kiinni ja mm. Clinton Antwille, sekä Diogo Tomasille siunaantui huippupaikat maalintekoon – tuloksetta.

84. minuutilla KuPS:n uurastus palkittiin. Ikaunieks ja toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Filip Valencic juonivat pallon niin ikään vaihdosta kentälle laukanneelle Saku Savolaiselle, jonka matalan keskityksen Tim Väyrynen ohjasi lähietäisyydeltä sisään.

Vieraat juottivat KuPS:lle karvasta mesimarjamehua vielä kertaalleen. KuPS-puolustus ei saanut purettua vieraiden painetta pois alueeltaan ja irtopalloon iskenyt Mamadou Harouna Camara latasi 16-alueen takaa pallon KuPS-vahti Johannes Kreidlin käsien kautta alanurkkaan.

Tasoitusosuman jälkeen lisämaaleja ei enää nähty ja näin ottelupari jäi täysin auki toiseen osaotteluun. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Orhein CSR Orhei Stadiumilla viikon päästä torstaina 28.7.

KuPS:n kokoonpano Milsami-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen, Henri Toivomäki (46’ Clinton Antwi), Diogo Tomas, Daniel Carrillo, Sebastian Dahlström, Jaakko Oksanen (46’ Filip Valencic), Henry Uzochukwu (71’ Saku Savolainen, Janis Ikaunieks, Gabriel Bispo (71’ Christian Tue Jensen), Tim Väyrynen