Otteluraportti: KuPSin taival tie europeleissä päättyi tasapelin myötä

Kuopion Palloseura kohtasi Derry City F.C:n Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa Väre Areenalla. Keltamustat jäivät 3–3 tasapeliin vaihderikkaan ottelun jälkeen ja hävisivät otteluparin yhteismaalein 4–5.

Ottelun lähtökohdat olivat 1-2 tappioasemasta huolimatta keltamustille suotuisat, sillä kuopiolaisyleisöä oli saapunut hyvin paikalle ja tuttu tekonurmi antoi etua kotijoukkueelle. Heti alkuvihellyksestä alkaen oli selvää, että KuPS oli tullut voittamaan ottelun ja ottivat pelinhallinnan itselleen.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat käytännössä täysin yhtä päätyä: KuPS haki vimmatusti ottelun avausmaalia ja otteluparin tasoittamista. Kuopiolaiskannattajat kokivat kuitenkin ensimmäisen pettymyksen reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Derry City F.C. teki ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä. KuPSin keskialueen huonosta syötöstä lähtenyt punavalkoinen vyöry päätyi laidalta keskitykseen takatolpalle, josta Cian Kavanagh puski vierasjoukkueen 0-1 johtoasemaan.

Kauan kuitenkaan ei tarvinnut odotella KuPSin tasoitusmaalia kun 24. peliminuutilla nähtiin Jasse Tuomisen puskumaali. Täysosuma syntyi kulmapotkusta, jonka loukkaantumisen jälkeen avauskokoonpanoon palannut Anton Popovitch laittoi maalin edustalle, josta Jasse Tuominen onnistui laittamaan pallon sisään Derryn puolustajien keskeltä. Maali oli kauden ensimmäisiä maaleja kulmapotkuista, joka lupaa hyvää Veikkausliigakautta ajatellen.

Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin kuopiolaisyleisö pääsi jälleen taputtamaan ja hurraamaan seisaaltaan ja täysin ansaitusti. Tällä kertaa maalin tekijänä oli Kuopiolaisten ikioma Saku Savolainen, joka tykitti pallon hieman onnekkaasti Derryn puolustajan kautta pallon maaliin. Maali tarkoitti, että otteluparin yhteistulos oli tasoitettu ja tauolle lähdettäessä kaikki oli auki.

Toinen jakso alkoi vahvasti kotijoukkueelta, mutta ensimmäisen nelivitosen tavoin pallon verkkoihin laittoi ensiksi vierasjoukkue. Tilanne syntyi kuudentoista ulkopuolella, kun ensimmäisen veto blokattiin KuPS puolustuksen toimesta, mutta pallo kimposi suoraan Derryn Diallon jalkaan. Diallo ei miettinyt liikaa vaan ampui pallon vastustamattomasti suoraan oikeaan alakulmaan ja pisti tulostaululle lukemat 2-2.

Kolme minuuttia myöhemmin kuitenkin tilanne näytti jälleen paremmalta. Keskikentältä laitettu pystysyöttö tavoitti linjan taakse juoksun tehneen Saku Savolaisen, joka sijoitti pallon varmasti ohi Derry City F.Cn maalivahdin. Maalin tuuletuksessa ja tekijässä oli samaa kuin juhlaottelussa HJK:ta vastaan ja hymy nousi katsojien suupieliin.

Tapahtumarikas ottelu sai kuitenkin maalin jälkeen käänteen, kun vierasjoukkue otti yhtäkkiä pelinhallinnan itselleen. Useita minuutteja jatkunut painostus sai punavalkoisille mieluisan lopputuloksen, kun Michael Duffy puski pallon ohi itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidlin.

Maalin jälkeen keltamustat hakivat vimmatusti otteluparin tasoitusmaalia, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta tulosta ei saatu. Tappion myötä KuPSin tie Konferenssiliigan karsinnoissa katkesi toiselle karsintakierrokselle.