Otteluraportti: KuPSin kolme upeaa maalia riitti voittoon

Kuopion Palloseura palasi Veikkausliigassa takaisin voittojen tielle, kun se löi IF Gnistanin 3-1 (3-1) Väre Areenalla. Kuopiolaisten kaikki kolme maalia olivat upeita, joita kelpaa katsella vaikkapa ottelukoosteesta.

Veikkausliigaan noussut vierasjoukkue ei tullut nöyristelemään Kuopioon, vaan lähti aktiivisesti paineistamaan kuopiolaisten puolustusta. KuPSin oli pelin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vaikeuksissa ja keltamustalta nähtiin poikkeuksellisen paljon harhasyöttöjä.

Kuopion Palloseura kuitenkin pamautti itsensä johtoon ottelun 14. peliminuutilla. Maalinedustapainin jälkeen pallo tuli toiseen aaltoon Matias Siltaselle, joka painoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Maali oli samalla 17-vuotiaalle Siltaselle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Avausmaali vapautti hieman kuopiolaisten peliä ja pallonhallinta siirtyi paremmin kotijoukkueelle. Jos ensimmäinen maali oli historiallinen, niin toinen maali oli ehdottomasti kauden hienoin. Vapaapotku reilusta 30 metristä annettiin lyhyenä sivulle, josta Jaakko Oksanen pamautti vasemmallaan sellaisen laakapommin, että sitä ei olisi pysäyttänyt kukaan. Näin KuPS otti 2-0 johtoaseman 20. peliminuutin kohdalla.

Ja jotta peli ei olisi mennyt tylsäksi kuopiolaisyleisölle, nähtiin ottelussa vielä yksi upea KuPSin maali. 29. peliminuutilla Joslyn Luyeye-Lutumba voitti pitkän pallon boksin ulkopuolella, josta nopea laituri kääntyi ja pommitti saman tien vasemmalla jalallaan pallon yläriman kautta maaliin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin IF Gnistan kuitenkin kavensi lukemat 3–1:n. Sinipaitainen vierasjoukkue nousi oikealta laidalta ja pisti kovan poikittaissyötön maalin eteen, josta Momodou Sarr ohjasi pallon maaliin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin tauolle lähdettiin lukemissa 3-1.

Toisella jaksolla pelin tempo hieman laski, mutta peli oli täysin kotiyleisön hallussa aina 70. peliminuutille asti. Sen jälkeen kentällä nähtiin passivoitunut KuPS – ehkä vaihtojen tai väsymyksen takia. Kuopiolaispuolustus kuitenkin kesti viimeisen parikymppisen paineistuksen ja nappasi tärkeät kolme pistettä. Voiton myötä KuPS nousi takaisin sarjakärkeen.

”Hyvä voitto, hienoja maaleja, mutta hirveä peli meiltä”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli oikein tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta samalla totesi, että kotijoukkueen peliesitys ei vastannut valmennuksen toiveita tänään.

Katso ottelun lehdistötilaisuus, josta näet Jani Honkavaaran ja Jaakko Oksasen mietteet päivän ottelusta: