Otteluraportti: KuPS taisteli tasapelin kärkikamppailusta

Kuopion Palloseuran tappiottomien otteluiden putki Veikkausliigassa venyi jo 11 ottelun mittaiseksi, kun KuPS raapi 1-1 (0-1) tasapelin HJK:n vieraana.

Veikkausliigan kärkikamppailusta uumoiltiin laadukasta ja hyvin tasaista ottelua ja sellainen Töölön Bolt Arenalla myös nähtiin.

HJK otti ehkä jopa hivenen yllättäen vahvan pallonhallinnan ottelun ensiminuuteista lähtien, mutta myös KuPS pyrki pallon saadessaan ottamaan pitkiä pallonhallintajaksoja. Ensimmäisen vartin aikana ottelussa ei nähty huippupaikkoja kummassakaan päässä.

18 minuutin kohdalla Anton Popovitch pelasi hyvällä syötöllä Lucas Rangelin maalipaikkaan HJK:n alueella. Isäntien puolustaja Valtteri Moren tuuppasi Rangelin kentän pintaa, mutta erotuomari Dennin Antamo ei nähnyt tilanteessa rikettä. Seuranneesta HJK-hyökkäyksestä Roope Riski pääsi laukomaan volleysta seitsemästä metristä, mutta laukaus karkasi maalin ohi.

25. minuutilla Riski karkasi Henri Toivomäen estelyistä huolimatta puolittain läpi, mutta KuPS-vahti Johannes Kreidl torjui tilanteen kulmapotkuksi. Jakson loppu pelattiin edelleen tasaisesti molempien joukkueiden puolustaessa tiiviisti.

Ottelun ensimmäinen maali tuli KuPS:n ahnaan prässin ja HJK:n maalivahti Hugo Keton suotuisalla avustuksella. Rangel prässäsi Ketoa, joka liukastui ratkaisevalla syöttöhetkellä. Epäonnistunut avaus tuli kuin tarjottimella Urho Nissilälle, joka laukoi voimalla pallon riman alle ja KuPS:n maalin johtoon.

Toiselle puoliajalle KuPS teki tuplavaihdon, kun Taneli Hämäläinen ja Aniekpeno Udoh ottivat kentällä Paulo Ricardon ja Jordan Sebbanin paikat. HJK tuli myös toiselle jaksolle vahvasti ja määräsi pelin kulkua vahvasti. KuPS joutui puolustuskannalle, mutta toisaalta HJK ei onnistunut kovasta painostuksestaan huolimatta rakentamaan laadukkaita paikkoja puoliajan alkuun.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä ahtaammalle KuPS joutui. HJK nosti omaa prässitasoaan ja KuPS:n pallonhallintajaksot jäivät jatkuvasti lyhyemmiksi. KuPS joutui valumaan hyvin matalaan puolustusblokkiin, missä kuopiolaiset eivät ole vahvimmillaan.

Viimeisen 10 minuutin aikana paine KuPS:n alueella kasvoi ja lopulta HJK onnistui tasoittamaan ansaitusti, kun Riku Riskin keskityksestä rangaistualueen keskelle unohdettu Jair pääsi puskemaan vapaasti pallon KuPS-maaliin 86. minuutilla. Hetkeä myöhemmin Jair pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pukkaus suuntautui hieman maalin ohi.

KuPS:lle avautui vielä ottelun lisäajalla paikka iskeä voittomaali, mutta Felipe Aspegrenin pusku viuhui aavistuksen etutolpan ohi. Pelitapahtumien perusteella tasapeli oli ansaittu lopputulos, vaikka ottelun lopussa menetetty johto näkyikin pienenä pettymyksenä pelaajien kasvoilla.

”Emme onnistuneet tänään pelillisesti”

Veikkausliigan kärkikaksikon ero pysyi tasapelillä yhdeksässä pisteessä sarjakärki HJK:n hyväksi. Helsinkiläisillä on yhä ottelu enemmän pelattuna KuPS:aan verrattuna.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari tunnusti ottelun jälkeen, ettei joukkue pystynyt kärkiottelussa parhaimpaansa.

”Harmittaa menettää johtoasema lopussa, mutta vielä enemmän olen harmissani, ettemme onnistuneet tänään pelillisesti. Taistelimme todella hyvin läpi ottelun, mutta jos joudut koko ajan puolustamaan, niin on selvää, että vastustaja saa muutaman maalipaikan”, Valakari harmittelee.

KuPS:lla oli omat hyvät hetkensä ottelussa, mutta isossa kuvassa HJK oli ottelussa niskan päällä.

”Olimme pitkään voitossa kiinni, mutta isossa kuvassa HJK ansaitsi tasoituksensa. Sarjan kärjessä asetelmat pysyivät ennallaan ja lähdemme jatkossakin voittamaan jokaista otteluamme – katsotaan sitten, mihin se riittää. Me voimme vaikuttaa ainoastaan meidän omaan tekemiseemme”, Valakari miettii.

Todella tiiviillä aikataululla pelannut ja matkustanut joukkue saa ansaitun, joskin lyhyen lepotauon alkuviikosta, kunnes katseet siirretään jo sunnuntaina pelattavaan IFK Mariehamn-otteluun

”Pelaajat saavat nyt todella ansaitun parin päivän levon, sillä kahdeksan viikkoa eurokiireiden keskellä vaatii veronsa. Olemme jaksaneet painaa todella hyvin läpi kiireiden ja nyt pienen tauon jälkeen lähdemme viimeiseen puristukseen kohti syksyn ratkaisupelejä”, Valakari summaa.

KuPS:n kokoonpano HJK-ottelussa:

Johannes Kreidl, Daniel Carrillo, Paulo Ricardo (46’ Taneli Hämäläinen), Henri Toivomäki, Diogo Tomas, Henry Uzochukwu, Jordan Sebban (46’ Aniekpeno Udoh), Anton Popovitch, Lucas Rangel (81’ Felipe Aspegren), Urho Nissilä, Tim Väyrynen (63’ Axel Vidjeskog)