Otteluraportti: KuPS taipui Tampereella

Kuopion Palloseuran orastava voittoputki katkesi Tampereella, kun Ilves oli Ratinan Stadionilla vahvempi maalein 3-2 (1-1). Terävyys maalipaikoissa oli lauantai-illan ottelun ratkaisu.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun aktiivisesti. Sekä KuPS, että Ilves iskivät pallottomana hanakasti, ja 17.000-paikkasen Ratinan Stadionin viisikymmenpäinen yleisömeri näki vauhdikkaan kamppailun reippaita turvavälejä samalla noudattaen.

Ilves iski ottelun avausmaalin vartin pelin jälkeen ensimmäisestä paikastaan. Hyvän ottelun keskikentällä uurastanut Doni Arifi vippasi pallon kolumbialaishyökkääjä Juan Carlos Blancolle, joka täräytti toisella kosketuksellaan upean vasemman jalan laukauksen 20-metristä ohi Otso Virtasen.

Ilves-maalin jälkeen KuPS:n Nana BoatengHenry Uzochukwu ja Anton Popovitch pääsivät hyviin vetopaikkoihin, mutta laukaukset viuhuivat joko maalin ohi, tai päin maalivahti Rasmus Leislahtea.

Viisi minuuttia ennen avausjakson loppua Ilveksen Joona Veteli pääsi erinomaiseen tekopaikkaan, mutta KuPS:n onneksi keskikenttäpelaajan laukaus suuntautui maalin yli.

KuPS iski tasoituksen aivan ensimmäisen puoliajan viime hetkillä. Eric Oteng rikkoi hyökkäykseen rynnistänyttä Uzochukwua ja erotuomari Oliver Reitala tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun. KuPS:n kapteeni Nana Boateng upotti pallon täplältä varmasti maalin alakulmaan ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

KuPS tuli toiselle jaksolle terävästi ja se onnistui heti ensimmäisellä minuutilla saamaan maalipaikan, mutta juuri kentälle vaihdettu KuPS:aan paluun tehnyt Lucas Rangel ei saanut suunnattua puskuaan maalia kohti.

Ilves iski jälleen ensimmäisestä paikastaan. Joona Vetelin kulmapotku tavoitti Tatu Miettusen, joka upotti tarkan puskunsa KuPS:n maaliin. Ottelun toista puoliaikaa oli pelattu vasta kolmisen minuuttia.

Toiselle puoliajalle kentälle vaihdetut Rangel ja Aniekpeno Udoh toivat uudenlaista uhkaa Ilveksen alueelle ja varsinkin Rangel löydettiin keskityksillä useaan otteeseen.

Ottelun voittomaali nähtiin 61. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Eetu Vertainen laukoi ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan kierteisen pallon taka-alanurkkaan oltuaan kentällä ainoastaan 20 sekuntia.

Kahden maalin johtoasemassa Ilves pudotti prässitasoaan hieman alemmas ja KuPS otti pallonhallinnan vahvasti itselleen. Hallinta tuotti tulosta vajaat 20 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Rangel keskitti ja Udoh jatkoi maalin edestä pallon nuottaan.

Viimeisen varttitunnin KuPS haki vimmatusti tasoitusta, mutta Ilves-puolustus kesti ilman lisätakaiskuja ja joukkue nappasi 3-2 voiton.

Terävyys puuttui

Tappio Ilvestä vastaan oli kuopiolaisten kauden toinen pisteetön ottelu. Tulos luonnollisesti harmitti myös päävalmentaja Simo Valakaria.

”Totta kai tulos oli meille pettymys. Jalkapallo-ottelua on vaikea voittaa, jos päästät kolme maalia. Me pystyimme luomaan riittävästi maalipaikkoja, joista olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Kokonaisuudessaan emme olleet tänään terävimmillämme – emme puolustus- emmekä hyökkäyspelaamisessamme”, Valakari kommentoi.

KuPS-luotsi katsoo ja vahvasti eteenpäin ja tappiosta huolimatta Valakari on luottavainen joukkueensa iskukykyyn.

”Niin kuin kaikki ovat nähneet, meillä on hyvä joukkue. Tiedämme, mitä meidän pitää tehdä kentällä paremmin, että saamme hyvän tuloksen. Nyt ei ole kuitenkaan aika murehtia tai etsiä tekosyitä. Ensi lauantaina meidän tulee taas pystyä pelaamaan meidän omaa hyvää peliämme. Se antaa varmasti hyviä tuloksia myös jatkossa”, Valakari luotaa.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu viikon päästä lauantaina, kun FC Haka saapuu Kuopion Keskuskentälle 29.5. kello 17 alkavassa Veikkausliigaottelussa.

KuPS:n kokoonpano Ilves-ottelussa:

Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen, Diogo Tomas, Henri Toivomäki, Daniel Carrillo, Henry Uzochukwu (58’ Usman Sale), Nana Boateng, Anton Popovitch, Axel Vidjeskog (46’ Aniekpeno Udoh), Urho Nissilä, Santeri Haarala (46’ Lucas Rangel).