Otteluraportti: KuPS sammutti Gnistanin kipinän Suomen Cupissa ja eteni välieriin

Kuopion Palloseura eteni Suomen Cupissa välieriin vakuuttavalla kotivoitollaan IF Gnistanista. KuPS dominoi ottelutapahtumia ja voitti ottelun maalein 5-0 (3-0).

KuPS lähti otteluun talvella tutuksi tulleella 3-4-2-1 -muodolla. Päävalmentaja Simo Valakarin käytettävissä oli käytännössä pelaajaringin jokainen pelaaja.

Ottelun alku oli hieman tunnustelevaa molemmilta joukkueilta. Gnistan pyrki vaikeuttamaan Keltamustan pelinavaamista ensimmäisen jakson alussa ajoittain aktiivisella prässillään, mutta mitä pidemmälle avauspuoliaika eteni, sitä vahvemmin vierasjoukkue joutui vetäytymään matalaan puolustusblokkiin.

KuPS viritteli puolittaisia paikkoja ja ottelun avausmaali nähtiin pelin 8. minuutilla. Erinomaisen ottelun kuopiolaisten vasempana wingbackina pelannut Daniel Carrillo keskitti matalan pallon Janis Ikaunieksille. Gnistan-vahti Jiri Koski peitti latvialaisen yrityksen, mutta Urho Nissilä ennätti paluupalloon ensimmäisenä ja tälläsi pallon varmasti maaliin.

KuPS dominoi avausjaksoa ja pallonhallinta oli suvereenisti keltapaidoilla. Joukkue hyökkäsi monipuolisesti keskeltä, sekä molempien laitojen kautta. Isäntien maalivahti Otso Virtanen virui maalillaan täystyöttömänä koko avauspuoliskon.

25. peliminuutilla pallo oli jälleen Gnistanin maalissa. Daniel Carrillon laukaus pomppi 16-alueen rajalla päivystäneelle Anton Popovitchille, joka laukoi kovaa ja tarkasti pallon tolpan kautta maaliin.

Taukonumerot 3-0:aan viimeisteli Daniel Carrillo. Venezuelalainen sai maalin edustalle syötön hyökkäykseen rynnistäneeltä Santeri Haaralalta, eikä Dani erehtynyt lähietäisyydeltä.

Toiselle puoliajalle Gnistan pyrki aktivoittamaan omaa pallotonta pelaamista, mikä taas avasi KuPS:lle tukun maalipaikkoja. Viimeistely oli kuitenkin Kanarialinnuilta verrattain tehotonta ja toisen jakson ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan 77. peliminuutille. Santeri Haarala karkasi läpiajoon Saku Savolaisen loistavasta pystypallosta ja Haarala täräytti pallon voimalla yläriman kautta Gnistanin maaliin.

Kolme minuuttia Haaralan maalista KuPS iski ottelun viimeisen maalin. 5-0 osuma olikin kauniin yhteispelin lopputulos. Kapteeninnauhaa kantanut Nana Boateng laittoi kirurgintarkan pystypallon Daniel Carrillolle, joka jatkoi nopeasti sivuttain maalin eteen nousseelle Eetu Rissaselle. Varttia aiemmin kentälle tullut Rise viimeisteli helposti ottelun loppunumerot tulostaululle.

Työnteko jatkuu”

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli silminnähden ilahtunut joukkueensa esityksestä Gnistania vastaan.

”Tämä ottelu oli meiltä erinomainen esitys ja totta kai Suomen Cupissa pääsy välieriin oli kova juttu. Emme päästäneet vastustajaa tänään mihinkään. Puolustuksen kautta katsottuna vastustajalla ei ollut yhden yhtä maalipaikkaa, eivätkä he päässeet kontrolloidusti meidän kenttäpuoliskollemme kovinkaan montaa kertaa. Meidän oma pallollinen pelaamisemme taas oli erittäin vakuuttavaa ja loimme enemmän maalipaikkoja, mitä loppunumerot osoittavat. Tämä kokonaisuus tekee tämän päivän esiintymisestämme aivan erinomaisen”, Valakari iloitsee.

Seuraavaa ottelua ei vielä kuopiolaisten kalenteriin ole piirretty, sillä seuraavaksi tulossa olevan Suomen Cupin välieräottelun vastustaja ja pelipäivä on vielä arvoitus. Kolme muuta Suomen Cupin puolivälieräottelua on siirretty koronatapausten vuoksi.

”Huomenna vedetään ihan normaalisti palauttavat harjoitukset. Cupin välierämatsi on seuraavana isona tavoitteena ja se pelataan silloin kun pelataan. Jatkamme normaalisti päivittäistä työntekoa, eikä tämä yksittäinen voitto muuta meidän arjen toiminnassamme yhtään mitään. Päivästä yksi lähtien, kun joulukuussa aloitimme joukkueena työntekemisen, olemme tähdänneet siihen, että olemme valmiina joka ikinen päivä pelaamaan voitosta”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano IF Gnistan-ottelussa:

Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen, Diogo Tomas, Henri Toivomäki (80’ Juho Pirttijoki), Daniel Carrillo (80’ Iiro Järvinen), Anton Popovitch, Nana Boateng, Saku Savolainen, Urho Nissilä (65’ Arttu Heinonen), Janis Ikaunieks (65’ Eetu Rissanen), Santeri Haarala (77’ Jordan Sebban)