Otteluraportti: KuPS pyöritteli JIPPO:n kanveesiin

Kuopion Palloseura jatkoi harjoitusotteluitaan, kun Joensuun JIPPO vieraili Kuopion Keskuskentän Jalkapallostadionilla. KuPS oli ottelussa tyly isäntä ja latoi tulostaululle 5-1 (3-0) lukemat.

Ottelun juoni oli alusta lähtien selvä. KuPS ei ollut pääsiäistunnelmissa vaan määräsi ottelun kulun ensihetkistä lähtien.

Avausmaalia ei tarvittu odottaa pariakymmentä sekuntia pidempään, kun Henri Toivomäki vapautti Santeri Haaralan pystypallolla. Voimakkaasta repimisestä huolimatta Haarala sai laadukkaan laukauksen aikaan ja tykitti pallon etuyläkulmaan.

Lisää tuli kymmenen minuutin kohdalla. Keltapaidat pelasivat hienon syöttökombinaation päätteeksi Arttu Heinoselle, jonka oikea-aikainen pystypallo tavoitti Haaralan, joka sijoitti pallon tarkasti taka-alanurkkaan.

KuPS dominoi ottelutapahtumia ensimmäisen puolituntisen, eivätkä joensuulaiset päässeet organisoidusti KuPS:n kenttäpuolelle.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli pelitapahtumien puolesta hieman tasaisempaa, mutta kuopiolaiset onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa. Anton Popovitch iski kiinni JIPPO-vahti Jirko Sorsan huolimattomaan avaukseen ja laukoi varmasti kolmannen täysosuman.

KuPS:lla oli paikka tehdä avausjakson loppuhetkillä neljäskin maali, mutta Santeri Haarala ei onnistunut huipentamaan iltapuhdettaan hattutempulla, kun maalivahti Sorsa torjui KuPS-hyökkääjän rangaistuspotkun.

Toiselle puoliajalle KuPS vaihtoi maalivahti Otso Virtasta lukuun ottamatta kaikki pelaajansa ja siirtyi muodostelmaan 4-3-3.

JIPPO onnistuikin kaventamaan ottelun 47. peliminuutilla. KuPS-puolustus ei onnistunut purkamaan irtopalloa oman maalin edustalta ja lopulta Risto Kahelin murjoi pallon verkon perukoille.

Toinen jakso ottelusta oli avauspuoliskoa tasaisempi, mutta tahtipuikkoa heiluttivat edelleen kuopiolaisisännät. 58. minuutilla Tommi Jyryä rikottiin rangaistusalueella ja erotuomari Miikka Haapakoski osoitti jälleen pallo yhteentoista metriin. Tällä kertaa pallon taakse asettui Eetu Rissanen – eikä Rise pilkulta myöskään erehtynyt ja KuPS siirtyi jälleen kolmen maalin johtoon.

Ottelun loppunumerot 5-1:een laukoi hyvin peliin tullut Tommi Jyry. 20 metristä lähtenyt vapaapotku muutti JIPPO-muurista sopivasti suuntaa, ja pallo sujahti joensuulaisten maalin takanurkkaan.

JIPPO-ottelu toimi hyvänä alkusysäyksen keltamustan tärkeään viikkoon. Joukkueella on edessään normaali harjoitusviikko, joka huipentuu lauantaina 10. huhtikuuta pelattavaan Suomen Cupin välieräotteluun. Välieräottelussa KuPS saa kotikentälleen vastaansa FC Hongan, joka eteni neljän parhaan joukkoon voittamalla PK-35:n rangaistuspotkukilpailussa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli jälleen tyytyväinen omiensa edesottamuksiin.

”Hyvä, että saatiin jaettua vastuuta tänään lähes kaikille pelaajille. Pelaajat suoriutuivat hienosti lähtökohdiltaan henkisesti haastavasta ottelusta ja kaikilla oli työmoraali korkealla”, Valakari kommentoi.

Suomen Cupissa KuPS on viimeksi ollut neljän parhaan joukossa kaudella 2015, jolloin keltapaitojen finaalihaaveet kariutuivat rangaistuspotkukilpailussa kärsittyyn tappioon Turussa FC Interin vieraana. Lauantaina tarjolla olisi ensimmäinen Suomen Cupin finaalipaikka sitten syksyn 2013.

”Nyt palautellaan tämä ottelu ja otetaan hetki happea. Sitten virittäydytäänkin jo tulevaan lauantaihin ja isketään täysillä Hongan kimppuun”, Valakari kertoo.

KuPS:n kokoonpano JIPPO-ottelussa:

Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen (46’MacDonald Niba), Diogo Tomas (46’ Joel Vartiainen), Henri Toivomäki (46’ Jordan Sebban), Daniel Carrillo (46’ Jiri Nissinen), Saku Savolainen (46’ Axel Vidjeskog), Anton Popovitch (46’ Tommi Jyry), Nana Boateng (46’ Philip Hellqvist), Janis Ikaunieks (46’ Eetu Rissanen), Arttu Heinonen (46’ Usman Sale), Santeri Haarala (46’ Aniekpeno Udoh).