Otteluraportti: KuPS nousi takaisin sarjakärkeen, kun jäljellä on kaksi ottelukierrosta

Kuopion Palloseura nousi sunnuntaina jälleen Veikkausliigan kärkipaikalle

Veikkausliigan tämän syksyn mestaruuskamppailusta näyttää kehkeytyvän Kuopion Palloseuran ja Tampereen Ilveksen välinen tulinen kaksintaistelu. Ilves vahvisti omia asetelmiaan lauantaina kukistamalla HJK:n Helsingissä, ja kuopiolaiset vastasivat tähän sunnuntaina kaatamalla FC Hakan Väre Areenalla. KuPS hyökkäsi täysin voimin valkeakoskelaisten kimppuun ja voimakas hyökkäysvyöry tuotti komean kotivoiton maalein 2-0.

Maalinteossa onnistuivat keskikenttäpelaaja Axel Widjeskog ja hyökkääjä Arttu Heinonen. Komea kotivoitto nosti kuopiolaiset jälleen sarjataulukon ykköspaikalle 50 pisteeseen. Ilves jatkaa sarjakakkosena 48 pisteessä Klubin ollessa tällä hetkellä kolmantena jo viisi pinnaa llvestä perässä eli 45:ssä pisteessä. Syksyn Mestaruussarjaa on jäljellä enää kaksi täyttä sarjakierrosta, joiden aikana sarjataulukon loppusijoitukset ratkeavat.

KuPS aloitti ottelun ennakko-odotusten mukaisesti hyökäten voimakkaasti koko pelaajaryhmän voimin. Ensimmäisen puoliajan kiperin pelitilanne nähtiin 20 peliminuutin kohdalla, jolloin KuPS-hyökkääjä Ousmane Diawara pääsi karkaamaan Haka-puolustukselta edeten vauhdilla kohti vierasjoukkueen maalia. Läpiajo päättyi pieneen törmäystilanteeseen, jossa Diawara sai katsella keltaista korttia. Maaliverkot pysyivät molemmin puolin koskemattomina koko ensimmäisen puoliajan, joten tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Kuopion Palloseura siirtyi johtoasemaan toisen puoliajan alussa, jolloin keltamustalle vihellettiin pilkku ja keskikenttäpelaaja Axel Widjeskog latasi pallon vuorenvarmasti Hakan maaliverkkoon ja pelitilanteeksi 1-0. Rangaistuspotkua edeltävästä tilanteesta mainittava se, että Ousmane Diawara teki jälleen loistavan nousun boksiin, johon Haka pelaajilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin rikkoa.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin lisäajalla, kun Arttu Heinonen pääsi tälläämään loppulukemat 2-0. Maalisyötön tähän upeaan osumaan antoi Otto Ruoppi hyvästä Saku Savolaisen esityöstä.