Otteluraportti: KuPS nappasi Liigacupin välieräpaikan itselleen

Kuopion Palloseura ja AC Oulu kohtasivat tänään Lippumäen ylipainehallissa Liigacupin lohkovaiheen ottelun muodossa. Kuopiolaiset ottivat vakuuttavan 3-1 (2-1) voiton ja samalla varmistivat itselleen Liigacupin välieräpaikan.

Ottelun lähtökohdat olivat selkeät: Kuopion palloseuralta vaadittiin voittoa, jotta Liigacupin jatkopaikka olisi varma. Vastaavasti oululaisilla omat haaveet välieräpaikasta olivat myös elossa, sillä voittamalla ottelun AC Oulu olisi ollut kiinni jatkopaikassa.

Lippumäen tekonurmelle asteli päättäväisen oloinen kotijoukkue, joka otti pelinhallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä alkaen. Varsinkin ensimmäisen viisitoistaminuuttisen aikana avausmaalin pystyi melkein haistamaan ilmassa ja kauaa paikalle saapuneen kotiyleisön ei tarvinnut maalia odottaa.

Ottelun 17. peliminuutilla Otto Ruoppi pääsi katkaisemaan oululaisten heikon syötön ja nosti pallon maaliin kolmestakymmenestä metristä. Maalin myötä kuopiolaiset siirtyivät 1-0 johtoasemaan.

Vain viisi minuuttia myöhemmin oululaiset kuitenkin tulivat tasoihin, kun AC Oulun englantilaishyökkääjä Ashley Coffey pamautti vasemmalla jalallaan kuudentoistarajalta takakulmaan. Veto oli vastustamaton, eikä KuPSin maalivahti Aatu Hakalalla ollut tilanteessa mitään sanottavaa.

Peliä oli pelattu reilut 30 minuuttia kun kuopiolaiset siirtyivät takaisin johtoasemaan. Asialla oli jälleen Otto Ruoppi, joka viimeisteli vasemmalla jalallaan illan toisen täysosumansa Axel Widjeskogin loistavasta syötöstä. Maalin myötä tauolle lähdettiin lukemissa 2-1.

Toisen jakson ainoan täysosuman viimeisteli keltamustien hyökkääjä Paul Ogunkoya, joka käytännössä pääsi potkaisemaan pallon tyhjään maaliin. Ottelun lopussa vierasjoukkue oli nostanut riskitasoa, jonka myötä oululaisten maalivahti oli kaukana maalistaan, kun Ogunkoya pääsi palloon.

Näin Kuopion Palloseura otti vakuuttavan 3-1 voiton ja nappasi samalla itselleen Liigacupin välieräpaikan. B-lohkon toiseksi sijoittunut KuPS kohtaa välierässä A-lohkon voittajan, joka pelataan loppuun vasta ensi viikon viikonloppuna. Tiedotamme ottelupäivästä myöhemmin, kun se on lukittu – varmaa kuitenkin on, että KuPS on ottelussa vierasjoukkue.

Katso ottelukooste:

”Hyvä voitto ja kypsä esitys”

Kuopion palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

”Hyvä voitto ja kypsä esitys. Olimme varsinkin ensimmäisellä jaksolla selkeästi niskan päällä. Murtauduimme monipuolisesti ja löysimme hyvin tilaa Oulun korkealla pelanneen linjan takaa. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja”, Honsu kommentoi ensimmäistä jaksoa.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin ainakin Honkavaaran mukaan väsynyt KuPS.

”Toisella puoliajalla jalka alkoi vähän painaa, mikä ei sinänsä ollut yllätys, koska tällä viikolla väsymys alkoi näkyä jo harjoituksissa. Pelasimme kuitenkin tärkeimmät hetket kypsästi ja puolustimme omaa maalin edustaamme hyvin”, kertoo Honsu.

Kaiken kaikkiaan Super-Honsuksikin kutsuttu päävalmentaja on ollut tyytyväinen siihen, mitä pre-season on tähän mennessä tarjonnut.

”Olemme harjoitelleet kaksi kuukautta todella intensiivisesti ja kehittyneet sekä fyysisesti että taktisesti. Voi olla tyytyväinen. Nyt jäämme viikon tauolle harjoituksista, ansaitusti, ja tauko tulee todellakin hyvään paikkaan”, kertoo Honkavaara.