Otteluraportti: KuPS murjoi FC Milsamin ja eteni jatkoon Euroopassa!

Kuopion Palloseura eteni Konferenssiliigan 3. karsintakierrokselle, kun se kaatoi vieraskentällä moldovalaisen FC Milsamin maalein 1-4 (1-1). Kolmannella kierroksella kuopiolaiset kohtaavat sveitsiläisen suurseuran BSC Young Boysin.

KuPS tuli otteluun vahvasti. Päävalmentaja Simo Valakari oli kaivanut joukkueensa avaukseen todellisen jokerikortin, kun kolmen keskuspuolustajan linjassa avasi Tony Miettinen. 19-vuotias KuPS-kasvatti nousi urallaan ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa KuPS:n avaukseen ja pelasi upean ja todella kypsän ottelun.

Kuopiolaiset nappasivat pallon hallintaansa avausminuuteista lähtien, mutta maalipaikoille pääseminen oli työlästä. Pelin iso kuva oli hyvin samankaltainen, kuin viikkoa aiemmin Kuopiossa, joskin Milsami oli ajoittain pallottomana hieman viikon takaista aktiivisempi.

KuPS iski ottelun avausmaalin pelin 27. minuutilla. Gabriel Bispo vyöryi oikealta laidalta kohti Milsamin maalia ja latasi hirmuisen kanuunan etuylänurkasta reppuun.

Maalin jälkeen KuPS:n ote pelistä pysyi vahvana, mutta jakson viime hetket toivat ikävällä tavalla mieleen joukkueiden ensimmäisen osaottelun. Lisäajan kolmannella minuutilla Radu Ginsari puski vapaapotkun jälkitilanteesta Milsamin tasoihin joukkueen ensimmäistä kunnon hyökkäyksestä ja pukukoppiin lähdettiin tasatilanteessa.

Niin sanottu pukukoppimaali ei kuitenkaan kipsannut keltapaitojen peliä toisella jaksolla, vaan KuPS tuli jälleen pirteästi kentälle. 53. minuutilla Sebastian Dahlströmin kulmapotkuun ensimmäisenä syöksyi Tony Miettinen, joka pukkasi pallon alanurkasta sisään.

Maalin jälkeen KuPS jatkoi hallintaansa, mutta mitä pidemmälle peli eteni, alkoivat vieraatkin löytää omaa pallollista peliään. Varsinkin erikoistilanteiden jälkimainingeissa KuPS:n oli vaikea saada isäntien painostusta purettua, mutta toisaalta keltapaitojen puolustus piti suoraviivaiset moldovalaisyritykset erinomaisesti kurissa.

Pelin ratkaisu nähtiin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Fantastisen ottelun pelannut Tony Miettinen löysi vasemmalta hyökkäykseen nousseen Daniel Carrillon, joka osoitti kylmiä hermojaan nostamalla pallon pehmeästi yli vastaan tulleen Milsami-vahti Emil Timburin

Loppunumerot 1-4:ään iski ottelun ensimmäisellä lisäaikaminuutilla läpiajoon pelattu Filip Valencic, joka viimeisteli varmasti KuPS-uransa ensimmäisen täysosuman.

KuPS eteni voiton myötä jo kolmannen peräkkäisen kerran eurocupeissa vähintään kolmannelle karsintakierrokselle. Vastus kolmannella kierroksella on luunkova, kun keltapaidat saavat vastaansa sveitsiläisen suurseuran BSC Young Boysin.

KuPS:n ja Young Boysin välinen ensimmäinen osaottelu pelataan jo viikon päästä. Harmillisesti KuPS menettää ison osan kotikenttäedustaan, kun ensi viikon torstaina pelattava KuPS:n kotiottelu joudutaan pelaamaan Kuopion surkean stadiontilanteen vuoksi Turussa Veritas Stadionilla. Lipunmyynti KuPS-BSC Young Boys otteluun avataan mahdollisimman pian, suunnitelmien mukaan viikonlopun aikana.

KuPS:n kokoonpano FC Milsami-ottelussa:

Johannes Kreidl, Henri Toivomäki, Diogo Tomas, Tony Miettinen, Daniel Carrillo, Jaakko Oksanen, Sebastian Dahlström, Saku Savolainen (81’ Taneli Hämäläinen), Janis Ikaunieks (90+2 Axel Vidjeskog), Gabriel Bispo, Tim Väyrynen (68’ Filip Valencic)