Otteluraportti: KuPS kaatoi FC Interin sarja-avauksessa 2-1 (2-1)

Kuopion Palloseura sai parhaan mahdollisen lähdön Veikkausliiga-kauteen, kun joukkue kukisti Väre Areenalla FC Interin maalein 2-1 (2-1).

KuPS sai otteluun todellisen unelma-alun, kun kotijoukkue siirtyi johtoon vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen. KuPS purki taitavasti Interin prässin alakerrassa ja pallo pelattiin vasemmalle laidalle Clinton Antwille. Antwin nopea pystypallo tavoitti Iiro Järvisen, jonka mainio siirto petasi Janis Ikaunieksille lähes tyhjän maalin. Ikaunieks viimeisteli varmasti KuPS:n kauden avausosuman.

KuPS:n johto kesti vain vajaa 10 minuuttia. Keltapaidat eivät onnistuneet purkamaan Interin kulmapotkun jälkeistä painetta ja pallo pomppi lopulta vieraiden toppari Ruxille. Espanjalaispuolustaja latasi tarkasti alanurkkaan ohi KuPS-vahti Johannes Kreidlin.

Inter puolusti läpi ottelun tiiviisti ja kuopiolaisilla oli vaikeuksia päästä murtautumaan parhaille maalipaikoille, vaikka KuPS:n pallollinen peli rullasikin varsin mukavasti. Vieraiden pelisuunnitelma pohjautui suurin osin suoraviivaisiin pystypalloihin kohti huippuhyökkääjä Benjamin Källmania, jonka kotijoukkueen puolustus pystyi pitämään kuitenkin kurissa.

Ottelun voittomaali nähtiin pelin 38. minuutilla. Anton Popovitchin loistava vapaapotku kiersi taka-alueelle ja Gabriel Bispo syöksyi ohjaamaan pallon toistamiseen ohi Walter Viitalan.

Toisella puoliajalla varsinkin jakson ensimmäinen puolituntinen oli vahvasti KuPS:n hallinnassa, eivätkä vieraat saaneet juuri mitään aikaan KuPS:n kenttäpuolella. KuPS rakenteli muutaman potentiaalisen maalipaikan, mutta lisämaaleja Viitalan selän taakse ei enää tehty. Viimeiselle 10-minuuttiselle Inter venyi vielä kiriin ja se pystyi saamaan painetta KuPS:n maalille. Erinomaisesti pelannut topparikaksikko Paulo Ricardo-Henri Toivomäki ja viimeisenä lukkona Johannes Kreidl kuitenkin pitivät vieraat nollilla ottelun loppuun ja KuPS otti ansaitun voiton.

”Moni pelaaja onnistui tänään loistavasti”

Kauden avausottelusta otetun voiton myötä KuPS:n peräkkäisten tappiottomien otteluiden putki Veikkausliigassa venyi jo 22 ottelun mittaiseksi. Tappioton putki sivuaa HJK:n kausien 2013 ja 2014 aikana pelaamaa ennätystä.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli äärimmäisen iloinen komean kotivoiton jälkeen.

”Olen todella tyytyväinen valmiuteemme omissa pallonhallintajaksoissa. Pelasimme fiksusti ja olimme valmiita myös pallon menetyksien jälkeen Interin tilanteenvaihtoihin, joissa heillä on äärimmäisen vaarallisia pelaajia. Näimme tänään kahden laadukkaan joukkueen viihdyttävän ja hyvätasoisen Veikkausliiga-ottelun. Tästä meidän on hyvä jatkaa kohti ensi viikon Ilves-ottelua”, Valakari iloitsi.

Ennalta vieraiden vaarallisimmiksi tiedetyt Benjamin Källman ja Petteri Forsell pysyivät pääosin erinomaisesti KuPS-puolustuksen pihdeissä. KuPS:n kapteeni Henri Toivomäki jakoi kiitosta omilleen vahvasta puolustuspelaamisesta.

”Puolustimme tänään todella tiiviisti ja pelattiin hyvä ottelu. Hyökkäävät pelaajamme ja keskikenttämiehet tekivät valtavan työmäärän ja heille iso kiitos siitä. Helppo meidän oli puolustaa, kun jätkät ylempänä tekivät suurimman työn” KuPS-kapteeni kiitteli.

Kuopiolaisten kilpailutilanne on tällä hetkellä kova ja joukkueen terveystilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Valmennuksella onkin palaset käsissään myös erilaisiin taktisiin valintoihin pelaajavalintojen kautta.

”Eniten innoissani olen siitä, että moni pelaajistamme onnistui ottelussa todella hyvin ja vaihtopenkkimme on äärimmäisen kova. Kilpailutilanne joukkueessa on harvinaisen kova ja se puskee meitä kaikkia eteenpäin, sekä antaa meille erilaisia vaihtoehtoja pelaamiseemme” Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano FC Inter-ottelussa:

Johannes Kreidl, Daniel Carrillo, Paulo Ricardo, Henri Toivomäki, Paulo Ricardo, Henry Uzochukwu, Gabriel Bispo, Anton Popovitch, Clinton Antwi (82, Axel Vidjeskog), Janis Ikaunieks (82’ Diogo Tomas), Iiro Järvinen (59’ Joona Veteli), Tim Väyrynen (71’ Nika Sitchinava)