Otteluraportti: KuPS ja HJK maalittomaan tasapeliin Keskuskentän fyysisessä väännössä

Kuopion Palloseura avasi pistetilinsä jalkapallon Veikkausliigassa. KuPS ja HJK pelasivat vauhdikkaan ja fyysisen väännön ja lopulta pisteet jaettiin 0-0 numeroin.

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen pelattiin pelitapahtumien suhteen hyvin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet hallitsivat palloa pitkiäkin ajanjaksoja, mutta todella vaarallisiin maalipaikkoihin ei avausjakson alkupuoliskolla päästy.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne tuli pari minuuttia ennen tauolle siirtymistä. HJK:n Lucas Lingman pääsi 16-alueen tuntumassa kiinni irtopalloon, mutta keskikenttäpelaajan kierteinen laukaus viuhui hiuksenhienosti KuPS:n maalin takatolpan ohi.

Kummatkin joukkueet pyrkivät hakemaan ottelussa kuskin paikkaa pallokontrollin kautta, mutta pallonhallinta ei johtanut suoraan kunnollisiin maalintekotilanteisiin.

Ottelun toisen puoliajan alkajaisiksi HJK sai ottelun parhaan maalintekopaikan. Keskityspallon jälkeen toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Riku Riski pääsi yrittämään aivan avopaikasta, mutta Otso Virtanen venytti haamutorjuntaan.

Kuopiolaisista Santeri Haarala ja Anton Popovitch pääsivät kumpikin kertaalleen hyvään vetopaikkaan, mutta HJK-vahti Hugo Keto pysäytti molemmat lähentely-yritykset. Myös toppari Diogo Tomas oli kulmapotkuissa elementissään, mutta viimeinen tarkkuus puskuista puuttui.

Ottelussa KuPS:n paidassa debytoi myös tuore pelaajavahvistus Henry Uzochukwu. Oikean wing-backin roolissa täydet minuutit urakoinut nigerialainen vaikuttikin ensimmäisen ottelun otannalla olevan erinomainen lisä joukkueeseen.

Vaikka ottelussa maaleja ei nähtykään, Keskuskentän sunnuntai-illassa nähtiin vauhdikas vääntö, jossa tunteita osoitettiin niin kentällä, kuin myös kentän ulkopuolellakin. Tasainen ottelu antoi myös mielenkiintoiset lähtökohdat ensi viikon lauantaina pelattavaan Suomen Cupin finaaliin, jossa KuPS ja HJK kohtaavat seuraavan kerran.

”Pystymme haastamaan kenet vaan”

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari eli voimakkaasti ottelun tapahtumia joukkueensa vaihtopenkin edessä. Omiensa edesottamuksiin hän oli tyytyväinen.

”Tänään nähtiin hyvätasoinen jalkapallo-ottelu kahden hyvän joukkueen välillä. Molemmilla joukkueilla oli selkeä pelisuunnitelma ja molemmilla oli omat vahvat hetkensä ottelun sisällä. Pelissä oli tunnetta ja paljon kaksinkamppailuita. Pojat olivat selkeästi pettyneitä, ettemme pystyneet ottamaan voittoa, mutta mielestäni tämä oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä peli’, Valakari summaa.

Kahden pelatun Veikkausliiga-ottelun jälkeen KuPS:lla on nyt saldon yksi piste. Alkukauden kovat ottelut antavat päävalmentajan mukaan hyvää suuntaa joukkueen iskukyvystä myös jatkon kannalta.

”Nämä kaksi ensimmäistä peliä ovat antaneet suuntaa siitä, missä me menemme muihin verrattuna. Tapamme tehdä asioita on näyttänyt sen, että pystymme pelaamaan voitosta ketä vastaan tahansa. Otteluohjelma on kova, mutta näitä pelejä haluamme pelata”, Valakari miettii.

Todella tasainen ja jopa kuumaverinen ottelu Kuopiossa takaa herkulliset asetelmat vajaan viikon päästä pelattavaan Suomen Cupin finaaliin.

”Hienot lähtökohdat tästä saatiin finaalimatsiakin ajatellen ja kentällä tullaan silloinkin näkemään varmasti paljon tunnetta. Suomen Cupin finaali on ainutlaatuinen tilaisuus joukkueelle ja on mahtavaa päästä pelaamaan Olympiastadionille. Jokaisella on nyt mahdollisuus laittaa nimi pokaaliin ja historian lehtiin. Meidän pitää nyt pystyä nauttimaan tulevasta viikosta ja finaalin tunnelmasta. Kunhan muistamme finaalissakin pelata meidän omaa jalkapalloa, saadaan varmasti hieno ja ansaittu lopetus Suomen Cupin taipaleelle”, Valakari hekumoi.

KuPS:n kokoonpano HJK-ottelussa:

Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen, Diogo Tomas, Henri Toivomäki, Daniel Carrillo, Henry Uzochukwu, Nana Boateng, Anton Popovitch, Urho Nissilä (’69 Usman Sale), Axel Vidjeskog (65’ Jordan Sebban), Santeri Haarala.