Otteluraportti: KuPS harjoitteli Hakan kanssa maalittoman tasapelin

Kuopion Palloseuran valmistautuminen kohti Suomen Cupin pudotuspelejä ja Veikkausliigaa jatkui lauantaina harjoitusottelulla FC Hakaa vastaan. Keltamustan alkuvuoden kestänyt voittoputki tuli samalla päätökseen, kun ottelu päättyi 0-0 numeroihin.

KuPS hyökkäsi otteluun alkutalvena tutuksi tulleella 3-4-2-1 -muodollaan. Suuria muutoksia KuPS ei edellisviikon voitokkaasta AC Oulu-ottelusta tehnyt kokoonpanoon. Johannes Kreidl aloitti KuPS:n maalinsuulla ja Tommi Jyry palasi pitkästä aikaa KuPS:n avauskokoonpanoon.

Itse ottelu ei suurta jalkapallon riemujuhlaa kuopiolaisittain tarjonnut. Valkeakoskelaiset ampaisivat ahnaalla prässillään kiinni KuPS:n pelinavaamiseen, eivätkä keltapaidat tuntuneet löytävän keinoja prässin organisoituun purkamiseen.

Ensimmäisen puoliajan vieraiden maalilla pelannut Mika Hilander selvisi avausjaksosta huomattavasti vähemmällä työmäärällä, kuin virkaveljensä Kreidl KuPS-maalilla. Toiselle puoliajalle Haka vaihtoi maaliin Aatu Hakalan, eikä hänenkään iltapuhteensa ollut järin hikinen.

KuPS ei onnistunut luomaan ottelussa yhtään kunnollista maalipaikkaa, eikä vierasjoukkue Hakan voitto ottelussa olisi ollut mikään vääryys. Lähimmäs maalintekoa ottelussa pääsikin Hakassa debytoinut Ishmael Yartey, joka tuikkasi puolittaisesta läpiajostaan pallon tolppaan. Vieraat protestoivat tilannetta voimakkaasti, sillä pallo näytti kimmonneen takaisin peliin maalin sisäraudasta.

”Meidän täytyy löytää keinot pelata erilaisia vastustajia vastaan”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari myönsi joukkueensa olleen vaikeuksissa Hakaa vastaan. Haka-ottelu oli KuPS:n seitsemäs tämän vuoden puolella. Saldona on nyt kuusi voittoa ja yksi tasapeli.

”Meillä oli todella suuria vaikeuksia tässä pelissä ja Haka oli ottelussa vaarallisempi joukkue. Emme onnistuneet luomaan yhtään kunnon maalipaikkaa – Hakalla oli paikat tehdä muutamakin maali. Emme päässeet heidän prässipelaamisen ja koko kentän miesvartioinnin ohi”, Valakari miettii.

Kuopion Palloseura jatkaa kevättalven harjoittelujaksoaan normaalisti. Ennen Suomen Cupin puolivälieräottelua edessä ovat vielä ainakin harjoitusottelut FF Jaroa ja Mikkelin Palloilijoita vastaan.

”Hyvä, että näitä erilaisia pelejä tulee. Niin kuin sanoin, Haka oli meille todella vaikea vastustaja. Meidän täytyy löytää keinot pelata erilaisia vastustajia vastaan ja nämä pelit palvelevat meidän prosessia erinomaisesti”, Valakari analysoi.