Otteluraportti: KuPS haki voiton Seinäjoelta lumimyrskystä huolimatta

Kuopion Palloseura sai Liigacupissa toisen voittonsa, kun se löi Seinäjoen Jalkapallokerhon lukemin 1-3 (0-1). Voittomaalin seinäjokelaisten verkkoon iski edustusjoukkueen debytantti Niko Kivijärvi.

Liigacupin nihkeästi aloittaneet Kuopion Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat lumisena lauantaina toisensa Wallsport Areenalla Seinäjoella. Ottelusta voiton haki keltamusta KuPS lukemin 1-3. Poikkeuksellisen ottelusta teki se, että joukkue saapui Seinäjoelle vasta pelipäivänä ja lumisateen takia ottelua jouduttiin siirtämään 15 minuuttia myöhäisemmäksi huonon ajokelin takia.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue Kuopion Palloseura hallitsi ottelutapahtumia ja pyrki pitämään palloa hallussaan. Valkoisissa paidoissa pelannut KuPS prässäsi tuttuun tapaan aggressiivisesti ja kotijoukkue SJK pyrki löytämään keinoja sen purkamiseksi.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen jaksopuoliskolla, kun keltamustalle vihellettiin rangaistuspotku ehkä jopa heppoisin perustein. Pallon taakse asettui tuttuun tapaan Axel Widjeskog, joka tehtaan takuulla laukoi pallon ohi SJK maalivahti Hemmo Riihimäen. Maalin myötä tauolle lähdettiin kuopiolaisten 0-1 johtoasemassa.

Toisella jaksolla kotijoukkue SJK pääsi otteluun hieman paremmin mukaan ja pystyi luomaan myös maalipaikkoja ottelun edetessä. Tasoitusmaali nähtiin kuitenkin vasta ottelun 81. peliminuutilla, kun kotijoukkueelle vihellettiin vuorostaan rangaistuspotku. Jaime Moreno asettui pallon taakse ja tasoiti ottelun.

Kuopion Palloseura kuitenkin siirtyi uudestaan johtoasemaan vain seitsemän minuuttia myöhemmin, kun upean kuvion jälkeen edustusjoukkueen debytantti Niko Kivijärvi iski keltamustan 1-2 johtoasemaan rangaistusboksin ulkopuolelta oikealla jalallaan. KuPS Akatemian pelaaja ehti olla kentällä vain 9 minuuttia ennen ensimmäistä maaliaan.

Ottelun paketoi Jonathan Muzinga, joka pommitti kuopiolaiset 1-3 voittolukemiin upealla pommillaan. Muzingan kova veto painui ohi Hemmo Riihimäen ja kimposi ylärimasta maaliviivan ”paremmalle” puolelle ja näin kuopiolaiset ottivat tärkeän voiton Liigacupin kannalta.

Voiton myötä Kuopion Palloseura nousi B-lohkon toiseksi ja on nyt kiinni välieräpaikassa. Viimeisellä ottelukierroksella KuPS kohtaa AC Oulun, joka on tällä hetkellä lohkon neljännellä paikalla. Jännitystä on siis tiedossa aivan lohkovaiheen loppuun asti.

”Voitto oli joukkueelta hieno suoritus”

Kuopion Palloseuran päävalmentajan Jani Honkavaara ei peitellyt voiton jälkeen tyytyväisyyttään. Haastattelussa Honsu korosti, että suoritus oli joukkueelta hieno, varsinkin kuin joukkue matkusti Seinäjoelle poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä.

Jaksoja analysoidessa Honsu löysi ottelusta paljon hyvää, mutta myös kehitettävää.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä vahva: prässäsimme hyvin ja kontrolloimme peliä pallollisessa vaiheessa. Emme päässeet juurikaan maalipaikoille, mutta pystyimme hallitsemaan peliä viimeisellä kolmanneksella”, kertoi Honsu.

”Toisella jaksolla peli hieman aaltoili ja SJK oli hieman niskan päällä. Mutta olen tyytyväinen, että vaikeina hetkinä pysyimme yhtenäisinä”, tiivisti Honsu vastaavasti toisen jakson.

Joukkueen debytantti Niko Kivijärvi liittyi joukkueen vahvuuteen lyhyellä varoitusajalla ja saapui paikkaamaan joukkueen sairaspoissaoloja – hyvinkin onnistuneesti.

”Niko Kivijärvi oli ensimmäistä kertaa ylipäätään meidän mukanamme, mutta ratkaisi ottelun hienolla laukauksella. Todella kylmäpäinen suoritus”, kehui Honsu.

Jani Honkavaara korostaa kuitenkin, että tässä kohti tuloksia eikä jatkopaikkaa mietitä. Tärkeintä on, että joukkue kehittyy ja on valmiimpi, kun Veikkausliigakausi 2024 alkaa.