Otteluraportti: Kuopion Palloseura eteni Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle

Kuopion Palloseuran taival vuoden 2024 Suomen Cupissa alkoi voitokkaasti, kun kuopiolaiset voittivat viidennen kierroksen ottelussa IFK Mariehamnin lukemin 1-3 (0-2).

Nelinkertaisen Suomen Cupin mestarin cup-taival alkoi tällä kaudella suoraan viidenneltä kierrokselta. Toukokuussa suoritetun arvonnan myötä kuopiolaisten vastustajaksi arvottiin IFK Mariehamn, joka sai samassa tapahtumassa kotiedun itselleen.

Otteluparia ennakoitiin haastavaksi Kuopion Palloseuralle ennen kaikkea matkustuksen takia, mutta myös sen takia, että viime vuonna kuopiolaisten cup-taival nimenomaan katkesi samaisessa otteluparissa. Tämän lisäksi viimeisin kohtaaminen Veikkausliigassa oli myös KuPSille haastava – IFK Mariehamn onnistui nappaamaan yhden pisteen kotiottelussaan toukokuussa.

Viidennen ottelukierroksen kohtaaminen potkaistiin käyntiin tänään kesäisissä tunnelmissa Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla. Heti ensimmäisistä minuuteista asti oli aistittavissa, että tänään Kuopion Palloseuran peli-ilo ei ollut jäänyt laivaan vaan joukkue todella halusi ratkaista ottelua heti ensimmäisistä minuuteista alkaen.

Ottelun avausmaali syntyi ottelun 20. peliminuutilla kun avauskokoonpanoon palannut Jonathan Muzinga puski kuopiolaiset 0–1 johtoasemaan. Keskikenttäpelaaja Jaakko Oksasen antama kulmapotku kaartoi hienosti tyhjään tilaan, jossa Muzinga palloa odotti täysin vapaana pelaajana.

Kuopiolaisten hyökkäyspeli ei hidastunut maalin jälkeen vaan kuopiolaiset pyörittelivät palloa maarianhaminalaisten päädyssä. Peliä oli pelattu 35 minuuttia, kun nähtiin kohtaamisen toinen maali. KuPS-kasvatti Otto Ruoppi syötti vasemmalta laidalta Muzingan yksin boksiin ja hyökkääjätaituri upotti pallon vasemmalla jalallaan maalin perukoille. Näin ollen tauolle lähdettiin Kuopion Palloseuran 0–2 johtoasemassa.

Toinen jakso alkoi aivan kuten ensimmäinenkin – Kuopion Palloseura otti pallonhallinnan itselleen ja jatkoi maalien hakemista. Kolmas täysosuma tulikin ottelun 64. peliminuutilla, kun kuopiolaisille vihellettiin vapaapotku aivan sivurajan lähettyviltä. Arttu Heinosen antama keskitys kuitenkin otti pienen kimmokkeen MIFKin puolustuksesta ja päätyi suoraan maaliin. Näin KuPS otti jo 0–3 johtoaseman itselleen.

Ottelun lopussa nähtiin yksi kavennusmaali, kun IFK Mariehamn onnistui rakentamaan hyvän mylläkän kuopiolaisten maalin edustalle. KuPS maalivahti Aatu Hakala torjui ensimmäiset vedot, mutta loppujen lopuksi palloa kuitenkin päätyi maaliviivan huonommalle puolelle.

Tuomarin viheltäessä kolme kertaa pilliin oli tulostaululla lukemat 1–3 ja näin Kuopion Palloseura eteni Suomen Cupin kuudennelle ottelukierrokselle.

”Ansaitsimme mennä jatkoon”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

” Todella ammattimainen ja tasapainoinen esitys meiltä. Olimme selkeästi parempi joukkue ja ansaitsimme mennä jatkoon”, tiivisti Honsu ottelun yhdellä kommentilla.

Seuraava eli kuudes ottelukierros pelataan 25–26. kesäkuuta, jolloin kuopiolaiset kohtaavat Lappeenrannassa PEPO:n, joka voitti aikaisemmin tänään omassa ottelussaan JBK:n. Tiedotamme tarkemmasta aikataulusta, kun ottelun ajankohta on tarkentunut.