Otteluraportti: IFK Mariehamn tiputti KuPSin Suomen Cupista

Kuopion Palloseura ei onnistunut hakemaan revanssia IFK Mariehamnista Suomen Cupin puolivälierissä: kotijoukkue kaatoi KuPSin lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5-4 rp. (1–1). Keltamustien taival vuoden 2023 Suomen Cupissa päättyi samalla.

Kuopiolaisten avauskokoonpanossa nähtiin vain yksi muutos viime lauantaina pelatusta ottelusta, kun KuPSin maalivahdiksi nousi Hemmo Riihimäki.

Ottelun ensimmäinen puoliaika osoitti, että Kuopion Palloseura oli valmis hakemaan jatkopaikkaa Wiklöf Holding Arenalla. KuPS haki pallonhallinnan itselleen ja pystyi hallitsemaan ensimmäisen nelivitosen ottelutapahtumia.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ottelun 27. peliminuutilla. Kapteenin nauhaa kantanut Joona Veteli harhautteli kuudentoista rajalla kahden IFK Mariehamn pelaajan ohi ja syötti pallon laidalle Saku Savolaiselle. Mölymäen Müller keskitti pallon kuudentoista sisälle suoraan Jaakko Oksasen jalkaan, joka tykitti pallon varmasti yläkulmaan.

Avausjakson edetessä ottelun pelinkuva ei muuttunut vaan vierasjoukkue KuPS hallitsi ottelua.

Heti toisen jakson alussa nähtiin vaarallinen IFK Mariehamnin hyökkäys, kun Riku Sjöroos pääsi laukomaan vitosen rajalta kohti Riihimäen vartioimaa maalia. Kuopiolaisten onneksi laukaus kuitenkin suuntautui suoraan kohti puolustaja Seth Saarista, joka torjui pallon yli maalin.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit kuitenkin osoittivat, että kotijoukkue oli pukukopista poistuessaan tullut taistelemaan jatkopaikasta Suomen Cupissa. IFK Mariehamn pelasi aktiivisemmin kuin ensimmäisellä jaksolla ja peli oli kaikkea muuta kuin ohi.

Kuopiolaisten kannalta ensimmäinen murheellinen tilanne nähtiin 70. peliminuutin kohdalla, kun Joona Veteli kannettiin paareilla pois kentältä. Huippukautta pelaava kemiläinen keskikenttäpelaajan loukkasi jalkaansa, kun Sid Robin riisti liukutaklauksella Veteliltä pallon ja samalla KuPS pelaaja kaatui vaikeassa asennossa.

Tilanteen jälkeen kotijoukkue pääsi entistä paremmin peliin mukaan ja lopulta paineistus toi kotiyleisölle palkinnon. Ottelun 88. peliminuutilla IFK Mariehamnin kulmapotku laskeutui täydellisesti brasilialaishyökkääjä Dén päähän, josta hän pääsi puskemaan tasoitusmaalin.

Lisämaaleja ei enää 90-minuuttisen aikana nähty ja näin pelissä siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun.

Rankkareissa nähtiin yhdeksän maalia ja vain yksi epäonnistunut rangaistuspotku. Kuopiolaisten harmiksi se oli juuri keltamustien laukoja, joka epäonnistui omalla vuorollaan. Sebastian Dahlströmin veto suuntautui hieman liian korkealle ja meni ylärimaa hipoen yli maalin. Kaikkien kotijoukkueen laukojien onnistuessaan omissa vedoissaan, pääsivät maarianhaminalaiset juhlimaan jatkopaikkaa kotikentällään.