Otteluraportti: Historiallinen putki jatkuu – KuPS-HJK 0-0

Kuopion Palloseuran historiallinen tappiottomien otteluiden putki sai jatkoa sunnuntaina Kuopion Väre Areenalla, kun KuPS pelasi HJK:n kanssa 0-0 tasapelin Veikkausliigan kärkikamppailussa. Ottelu oli KuPS:lle 31. peräkkäinen tappioton Veikkausliiga-ottelu.

Ennakko-odotukset povasivat sunnuntain kärkikahinasta erittäin tärkeää otatusta ja sellainen myös nähtiin. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla KuPS hallitsi palloa, mutta murtautuminen vaarallisille maalipaikoille oli tervanjuontia. 

Kuopiossa nähtiin ennen kaikkea kahden loistavasti puolustavan joukkueen välien selvittely, eikä kentän kummassakaan päädyssä juhlittu maalipaikoille. KuPS sai painetta vieraidensa alueelle ja sitä kautta erikoistilanteita, mutta erikoistilanteet olivat kuopiolaisilla pääasiassa ponnettomia. Erikoistilanteiden kehittämisessä onkin yksi KuPS:n työmaita, sillä Veikkausliiga-kauden 10. ensimmäisessä ottelussa kuopiolaiset eivät ole tehneet vielä esimerkiksi yhtään maalia kulmapotkuista.

Toisen puoliajan alussa HJK otti hetkeksi pelin komentoonsa ja isännillä oli vaikeuksia päästä peliin kiinni. Toisaalta KuPS:lla ei ollut puolustussuuntaan juuri minkäänlaista hätää. Helsinkiläisvieraiden vaarallisimmat paikat nähtiin puolestaan erikoistilanteista, kun vieraat kolistelivat kulmapotkutilanteista kahdesti KuPS-maalin kehikoita. 

Maalittomasta tasapelistä huolimatta Väre Areenalla nähtiin hyvätasoinen ja varsin viihdyttäväkin jalkapallo-ottelu. Tasapelin myötä KuPS jatkaa Veikkausliigan sarjakärjessä 26 pisteellä. KuPS ja HJK ovat tasapisteissä, mutta KuPS:n maaliero on helsinkiläisiä parempi. Lisäksi HJK on pelannut yhden ottelun KuPS:aa enemmän. 

”Parempi olla kärjessä, kuin kuudentena”

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli omiensa otteista HJK:a vastaan pääpiireittäin varsin tyytyväinen.

”Olen jälleen kerran todella ylpeä jätkistä. Ennen ottelua korostimme sitä, että haluamme olla kentällä rohkeita – haluamme olla KuPS. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olimme todella vahvoja, prässäsimme ylhäältä, voitimme kaksinkamppailut ja saimme pelattua palloa haluamiimme tiloihin linjojen välissä. Maalinteko oli tänään pienestä kiinni”, Valakari summasi ottelun kulkua.

Molemmilla joukkueella oli ottelussa omat vahvat hetkensä. 

”HJK oli tänään myös todella vaarallinen, se tiedettiin ja sen he myös kentällä näyttivät. Nämä ottelut ovat kuin europelejä, kun molemmat joukkueet tietävät sen, mitä vastustaja yrittää. Otteluiden lopputulos on todella pienistä asioista kiinni”, Valakari arvioi.

Veikkausliigassa vetäydytään nyt parin viikon mittaiselle maajoukkuetauolle. Kevätkauden 10. ottelustaan KuPS voitti kahdeksan ja pelasi kahdesti tasan. Omiensa kevätkauden otteista Valakari oli kiitollinen.

”Kauden puolivälin krouvi lähestyy ja eihän tämä huonosti ole mennyt. On parempi olla tällä hetkellä sarjakärjessä, kuin kuudentena. Nyt pääsemme huilaamaan hetkeksi ja tauon jälkeen olemme jälleen vahvempia. Nyt pojat saavat ansaitusti parin päivän vapaat”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano HJK-ottelussa:

Johannes Kreidl, Taneli Hämäläinen, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Daniel Carrillo, Henri Toivomäki, Clinton Antwi, Anton Popovitch, Talles (65’ Saku Savolainen), Janis Ikaunieks, Tim Väyrynen (80’ Santeri Haarala)