OTTELUENNAKKO: SJK – KuPS la klo 17.00

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Keltamustan voittojahti jatkuu lauantaina Seinäjoella

Veikkausliigaa johtavan Kuopion Palloseuran hieno sarjakausi jatkuu lauantai-iltana Seinäjoella. Kova kotijoukkue SJK ja KuPS iskevät yhteen 19:nnen sarjakierroksen tiukassa jännitysnäytelmässä, joka alkaa OmaSp Stadionilla kello 17.00. Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Runkosarjan voitto on ensimmäisenä välitavoitteena

Veikkausliigan jännittävä runkosarja on nyt loppusuorallaan. 22 sarjakierroksen mittaista runkosarjaa on jäljellä enää neljä sarjakierrosta. KuPS pelaa nyt kaksi seuraavaa liigaotteluaan vieraskentillä (SJK ja Inter), kohtaa Ilveksen Väre Areenalla lauantaina 3.9. ja päättää runkosarjakauden sunnuntaina 11.9. Vaasassa. Tiukka mestaruustaistelu jatkuu tämän jälkeen kuuden parhaan joukkueen voimin pelattavassa ylemmässä loppusarjassa eli mestaruussarjassa.

KuPS säilytti Veikkausliigan sarjataulukon ykkössijansa kukistamalla IFK Mariehamnin viime viikonloppuna 1-0. Hyökkääjä Tim Väyrysen toisen puoliajan rankkariosuma toi keltamustalle tärkeät kolme pistettä. Heinä-elokuun tiivis otteluruuhka on nyt takanapäin europelien loputtua ja KuPS pääsee siten täysin voimin keskittymään tämänvuotiseen kultajahtiinsa. Runkosarjan voittaminen on nyt kuopiolaisten ensimmäisenä välitavoitteena.

SJK on parantanut omaa peliään viime kuukausina

SJK:n ja KuPS:n väliset Veikkausliigaottelut ovat aina tasaväkisiä voimainkoitoksia. Seinäjoelta ei ole koskaan helppoa viedä sarjapisteitä mukaansa ja tiukka ottelu on luvassa nytkin. ”SJK on laadukas joukkue ja on parantanut omaa pelaamistaan merkittävästi viimeisten kuukausien aikana. Heillä on hyökkäyspäässä paljon tulivoimaa, mistä kertoo myös tehtyjen maalien lukumäärä. Myös heille tämä on äärimmäisen tärkeä ottelu, sillä SJK haluaa varmasti päästä mukaan kuuden parhaan joukkueen joukkoon”, kuopiolaisten päävalmentaja Simo Valakari muistuttaa.

KuPS:lla löytyy myös huippulaatua jokaiselle pelipaikalle. Joukkue on monta kertaa osoittanut, että se pystyy venymään voitokkaaseen peliesitykseen kovassakin paikassa. Voittoa tavoitellaan lauantaina Seinäjoeltakin. Lisävoimaa kokoonpanoon saadaan, kun kokenut luottopuolustaja Diogo Tomas ja taitava keskikenttäjyrä Gabriel Bispo ovat vapautuneet yhden ottelun mittaisista pelikielloistaan ja ovat jälleen valmennusjohdon käytettävissä OmaSp Stadionilla.

Joona Veteli on saavuttamassa 100 liigapelin määrän

Kuopiolaiset matkaavat Pohjanmaalle hyvin valmistautuneena. ”Meillä on ensimmäisen kerran pitkään aikaan ehjä harjoitusviikko takana. On ollut aivan fantastista päästä tekemään jälleen jätkien kanssa duunia harjoituksissa ja uskon, että me olemme jo tässä lyhyessä ajassa saaneet jälleen kehitettyä omaa peliämme. Kilpailutilanne joukkueessa on myös kova, mikä ajaa meidän pelaajiamme eteenpäin”, Valakari muistuttaa.

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Joona Veteli on yltämässä hienoon saavutukseen omalla pelaajaurallaan. Veteli on pelannut nyt yhteensä 99 Veikkausliigaottelua Suomen kentillä ja tasalukema 100 tulee täyteen Seinäjoella, mikäli Joona pääsee pelaamaan SJK-ottelussa.