OTTELUENNAKKO: PK-35 Vantaa – KuPS su klo 14.00


Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu sunnuntai-iltana Myyrmäen jalkapallostadionilla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu sunnuntaina jälleen vieraskentällä. Sarjaohjelmassa on nyt viidennen liigakierroksen vierasottelu, jossa PK-35 Vantaa ja KuPS iskevät yhteen kello 14.00 alkaen. Pelipaikkana toimii Myyrmäen jalkapallostadion ja iltapäivän peliä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

”Sisuuntunut jengi täältä tulee nyt vierailulle”

Joukkueet kohtasivat viime vuoden liigassa kolme kertaa, joista KuPS voitti ensimmäisen suurinumeroisesti. Kaksi seuraavaa kohtaamista päättyivät molemmat 2-2-tasapeleihin. PK pystyi tuolloin vastaamaan omalla tekemisellään kuopiolaisten vahvaan pelaamiseen ja vaativa liigapeli on odotettavissa nytkin. ”Tasaista on ollut aiemminkin, emmekä me helpolla pääse nytkään. Lähtökohta tähän otteluun on samanlainen kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Sisuuntunut jengi täältä tulee nyt vierailulle, sillä me haluamme voittaa taas”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi sanoo.

Helatorstainen HJK-peli oli erittäin intensiivinen ja viihdyttävä ottelu kahden kovatasoisen joukkueen välillä. Hieno aurinkoinen pelipäivä päättyi harmilliseen pettymykseen, mutta joukkue jatkaa sarjakautta eteenpäin omaan pelitapaansa luottaen.

”HJK-peli on purettu ja analysoitu ja katseet on jo käännetty seuraavaan peliin. Me kohtaamme PK:n nyt ensi kertaa tällä kaudella. Joukkueessa on kokenut valmennusjohto ja heillä on selkeä peli-identiteetti, joka perustuu pallonhallinnalliseen pelaamiseen. Joukkueeseen on tullut myös lisää pelillistä monipuolisuutta, muun muassa muutamien paluumuuttajien ansiosta ja PK osaa myös puolustaa aiempaa paremmin”, KuPS-valmentaja arvioi sunnuntain vastustajaa.”Me arvostamme todella suuresti HJK-ottelun upeaa kannustusta”

PK on aloittanut oman liigakautensa neljällä tasapelillä yhteismaalein 2-2. Edessä on nyt varmasti tiukka ottelu, jossa KuPS-joukkue haluaa jatkaa omaa vahvaa peruspelaamistaan. ”HJK-ottelu oli todella hieno pelitapahtuma ja valmentajana arvostan todella suuresti kotiyleisön osoittamaa upeaa kannustusta, pelaajat ja me valmennusjohdossa olemme siitä suuresti kiitollisia. Väre Areenalla oli hieno tunnelma koko tapahtuman ajan”, päävalmentaja kiittelee.

”Me purimme HJK-pelin heti seuraavana päivänä ja suuntasimme sitten katseet huomiseen otteluun. Jalkapallokausi on pitkä ja jokainen peli on meille yhtä tärkeä. Joskus jonkun pelin häviää, mutta tärkeää on se miten sen käsittelee ja valmistaa itsensä seuraavaan kamppailuun”, päävalmentaja sanoo.

Puolustaja Liina Nora on poissa sunnuntain kokoonpanosta pelikieltonsa johdosta. Kahden ottelun mittainen pelikielto päättyy PK-ottelun jälkeen ja Liina saa jälleen pelata seuraavassa sarjaottelussa ensi viikonloppuna. Tuuli Viinikka, Tao Stark ja Roosa Ariyo ovat samoin sivussa PK-35 Vantaa-ottelusta.