Otteluennakko: PK-35 – KuPS tänään klo 18.30


Valokuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto

Kuopion Palloseuran liigakausi jatkuu perjantai-iltana Pihlajamäen tekonurmella

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu perjantai-iltana jälleen pääkaupunkiseudulla. PK-35 ja KuPS kohtaavat kolmannen sarjakierroksen liigaottelussa, joka pelataan Pihlajamäessä sijaitsevalla Algeco Areenalla kello 18.30 alkaen. Illan ottelua pääsee seuraamaan tuttuun tapaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Kolmen liigaottelun mittainen vieraskiertue tulee päätökseensä

Kuopion Palloseura pelasi edellisen liigaottelunsa juuri Helsingissä saavuttaen HPS-ottelusta yhden sarjapisteen 2-2-lopputuloksella. Joukkue matkustaa nyt perjantaina jälleen pääkaupunkiin pelaten kolmannen peräkkäisen vierasottelunsa uuden liigakauden alkajaisiksi. Vieraspelikiertue päättyy PK-peliin, sillä seuraavaksi sarjaohjelmassa tulee olemaan odotettu kotiavaus nimekästä HJK:ta vastaan. Klubi-ottelun pelipäivä on helatorstaina 9.5.

Viime viikonlopun HPS-ottelu muodostui melkoisen fyysiseksi taisteluksi ja nyt on jälleen edessä tiukanoloinen peli aktiivista kotijoukkuetta vastaan. ”Meillä on edessämme nyt hieman erilainen pelillinen haaste. PK-35 on toki pyrkinyt prässäämään aiemmissa otteluissaan korkealtakin, mutta he osaavat myös puolustaa syvemmällä omalla alueellaan. He ovat olleet vaarallisia erikoistilanteista, joista heidän maalinsakin ovat syntyneet. Hyökkäyspelaaminen on kohtuullisen suoraviivaista. Valmiina meidän pitää ehdottomasti olla, eikä ketään vastustajia ole syytä aliarvioida tässä sarjassa millään lailla”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi korostaa.


”Meidän pitää pystyä luomaan enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja”

KuPS pelasi HPS-ottelussa vahvan toisen puoliajan ja pistejahtia lähdetään jatkamaan omaan pelitapaan edelleen luottaen. ”HPS-ottelussa me olimme vahvoja puolustuskaksinkamppailuissa ja sitä me haluamme jatkaa. Oma pelimme toimi ajoittain hyvin ja nyt perjantainakin tullaan näkemään meidän vahvaa pallonhallintaa. Meidän pitää kuitenkin pystyä luomaan enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja. Pelaamista kehitetään koko ajan ja innokkain mielin me menemme seuraavaa ottelua kohden”, päävalmentaja toteaa.

Uusi puolustajahankinta Selja Leiwo on valmennusjohdon käytettävissä PK-pelissä. Leiwo pelasi viime viikonloppuna KuPS Akatemian joukkueessa kakkosessa. Keskikenttäpelaaja Tao Stark sekä hyökkääjät Tuuli Viinikka ja Roosa Ariyo ovat sen sijaan poissa perjantaisesta kokoonpanosta. Maalivahti Satu Pitkänen siirtyy puolestaan lainajaksolle ykkösessä pelaavan Vaasan IFK:n riveihin 2.5. – 18.5. väliselle ajanjaksolle.