Otteluennakko: Oulunkylästä Kuopioon – Gnistan saapuu Väre Areenalle

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu ja mikä tärkeintä: kotiareenallamme Väre Areenalla. Kuopiolaiset isännöivät sarjanousija IF Gnistania 7. heinäkuuta kello 18:30.

Veikkausliigakauden runkosarja on ylittänyt puolivälin ja kärkikuusikko alkaa erottautua sarjataulukossa. Ensimmäiset kuusijoukkuetta ovat kaikki yli 20 pisteessä, kun alakuusikko on kerännyt yhdeksästä kuuteentoista pisteeseen.

Sarjataulukon kärkipaikkaa pitää Helsingin Jalkapalloklubi, joka on kerännyt 16 ottelustaan 28 pistettä. Toisena tällä hetkellä on Tampereen Ilves, joka on vastaavasti kerännyt 15 ottelustaan 26 pistettä. Kärkikaksikon jälkeen tuleekin tiukkaa: KuPS, SJK ja VPS ovat kaikki pelanneet 14 ottelua ja keränneet niissä 25 pistettä. Kaikilla näillä edellä mainituilla joukkueilla onkin mahdollisuus olla kierroksen jälkeen tasapisteissä HJK:n kanssa.

Huomisen ottelun vastustaja, Oulunkylän ylpeys Gnistan on tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 9. Keltasinisistä väreistä tunnetut oulunkyläläiset ovat keränneet 14 ottelustaan 13 pistettä ja eroa ns. jumbosijalle on 4 pistettä. Gnistanin tuloskunto on kuitenkin ollut hieman laskusuhdanteessa, sillä viimeisestä neljästä ottelustaan se on saanut vain yhden pisteen. Huomionarvoista tässä on se, että kaksi näistä tappioista on tullut toista sarjanousijaa EIF:ä vastaan.

Joukkueet kohtaavat Veikkausliigassa toisensa toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin toukokuun puolessa välissä ja silloin ottelussa ei maaleja nähty. Paljon on kuitenkin sen ottelun jälkeen vettä virrannut Kallaveteen, sillä pelkästään Veikkausliigassa joukkueet ovat pelanneet seitsemän ottelua tuon kohtaamisen jälkeen.

KuPS on valmis yli 100-vuotiaiden seurojen kohtaamiseen

Kuopion Palloseura on pystynyt valmistautumaan otteluun rauhassa keskiviikon Suomen Cupin ottelusta huolimatta. Keltamustan päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa, millainen joukkue huomenna Väre Areenalla nähdään.

”Gnistan on sarjan ehkä vauhdikkain ja aggressiivisin joukkue. Viimeksi pelasimme heidän kanssaan 0–0, mutta peli oli silti täynnä tapahtumia. Gnistanilla elää vaikeaa vaihetta tuloksellisesti, joten se laittaa varmasti kaiken likoon”, kertoo Honkavaara.

KuPSilla on Veikkausliigassa nyt kolme peräkkäistä tappiota, mutta valmennus ei lähde sitä miettimään.

”Meidän täytyy luottaa omaan peliimme, emmekä omassa valmistautumisessamme ole keskittyneet mihinkään muuhun”, tiivistää Honsu.

Kuopion Palloseura – IF Gnistan sunnuntaina 7. heinäkuuta kello 18:30 Väre Areenalla. Hanki otteluliput ennakkoon ja säästät 5 €. Voit katsoa ottelua suorana myös Ruutu+ palvelun