OTTELUENNAKKO: Liigacupin lohkovaiheen viimeinen ottelu

Kuopion Palloseura pelaa huomenna Lippumäen ylipainehallissa Liigacup lohkovaiheen viimeisen ottelunsa. Vaasan Palloseura saapuu joukkueen vieraaksi ja KuPS:lla on mahdollisuus napata Liigacupin välieräpaikka. Ottelu alkaa kello 15:00 ja ottelu näkyy myös Ruutu Urheilu-palvelussa.


Kuopion Palloseura lähtee otteluun Liigacupin B-lohkon toiselta sijalta. Sijoitus voi kuitenkin vielä muuttua ennen huomisen ottelun alkua, sillä lohkon kärjessä oleva AC Oulu ja kolmantena oleva FC Haka kohtaavat tänään kello 18:00. Lohkossa neljäntenä on tällä hetkellä Ilves, viidentenä VPS ja kuudentena SJK. Pistetilanne on lohkossa todella tasainen ja kärkikaksikko pystyy vielä muuttumaan viimeisen kierroksen aikana.

Kuopion Palloseura on ottanut Liigacupissa tähän mennessä kaksi voittoa, mutta myös tappioita on kertynyt tilille kaksi kappaletta. Yhden maalin voitot joukkue on pystynyt ottamaan SJK:ta sekä FC Hakaa vastaan. Maalinteko on ollut keltamustille hankalaa Liigacupin aikana: joukkueen kahdesta maalista molemmat on tehnyt Christian Tue Jensen. Tappiot lohkovaiheessa on tullut AC Oulua ja Ilvestä vastaan.

Vaasan Palloseura on pelannut lohkovaiheessa vaihtelevin tuloksin, ja pisteitä joukkueelle on kertynyt viisi kappaletta. Tilillä on voitto FC Hakaa vastaan, tasapelit AC Oulua ja Ilvestä vastan sekä tappio SJK:ta vastaan. Joukkue ei ole kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon jatkopaikan osalta, sillä joukkueella on vielä mahdollisuus kivuta kahden parhaan joukkoon.

Kuopion Palloseuralla mahdollisuus napata välieräpaikka

KuPS pystyy varmistamaan voitolla välieräpaikan, joten Liigacupin jatkumisen osalta keltamustilla on homma omissa käsissään. Tänään pelattava FC Haka – AC Oulu ottelu määrittää, pystyykö KuPS olemaan voitolla lohkon kärjessä vai toisena. Tasapelikin voi riittää keltamustille, mutta jatkopaikka vaatisi silloin otollisia lopputuloksia myös muilta paikkakunnilta. Vastaavasti Vaasan Palloseuran jatkopaikka vaatisi voiton keltamustista sekä muista ottelupareista joukkueelle jatkopaikan kannalta otolliset tulokset.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti ja hyökkääjä Jasse Tuominen kommentoivat ottelua ennakkoon seuraavanlaisesti:

Otteluun myydään järjestysmääräyksien mukaisesti 100 lippua, jotka ovat kausikorttilaisille ilmaiseksi lunastettavissa. Ilman kausikorttia lipun voi lunastaa viidellä eurolla. Hanki lippusi tästä:

https://www.tiketti.fi/kups-vps-lippumaen-ylipainehalli-kuopio-lippuja/88687