Otteluennakko: Liigacup alkaa Ilvestä vastaan Lippumäessä

Kuopion Palloseura aloittaa vuoden 2024 kilpailulliset ottelunsa lauantaina 27.1. kello 15:00 Ilvestä vastaan.

Kuopion Palloseuran harjoituskausi on kulkenut tuloksellisesti hyvin – Keltamusta on voittanut pre-seasonin kaikki harjoitusottelunsa. Nyt edessä on seuraava tasonmittaus, kun Liigacup pyörähtää käyntiin lauantaina ja Kuopioon saapuu Tampereen Ilves.

KuPS pelaa nyt alkavan Liigacupin B-lohkossa, jossa kuopiolaisten lisäksi ovat AC Oulu, FC Haka, Ilves, SJK ja VPS. Lohkosysteemi on hyvinkin yksinkertainen – lohkovaihe pelataan yksinkertaisena sarjana ja kaksi parasta etenevät suoraan välieriin. Semifinaalien runkopelipäivänä toimii lauantai 9. maaliskuuta ja loppuottelun pelipäivä on alustavasti 30. maaliskuuta.

B-lohkon avauskierroksen muina ottelupareina pelataan VPS – SJK ja AC Oulu – FC Haka.

Popovitchin paluu Lippumäkeen

Veikkausliigakautta silmällä pitäen Ilves on vahvistunut viime kaudesta ja tamperelaiset pelaavat myös eurokentillä tulevalla kaudella Suomen Cupin voiton myötä. Urheilutoimenjohtajaksi syksyllä 2023 Ilvekseen tullut Miika Takkula on tehnyt vakuuttavaa työtä siirtomarkkinoilla ja pelaajalistaan on liittynyt myös entisiä KuPS-pelaajia.

Ilves on julkaissut hankkineensa kaksi Kuopion Palloseuran keskikentän tähteä omiin riveihinsä: kapteenistoon kuuluneen Anton Popovichin ja keskikentän taituri Joona Vetelin. Näistä jälkimmäistä tuskin nähdään vielä lauantaina Lippumäessä, mutta Popovitch voi hyvinkin olla jo osa joukkueensa kokoonpanoa. Kaksikon lisäksi kuopiolaisten silmät seuraavat tarkasti Ilveksen maalivahtiosastoa, jossa häärää kuusi kautta Kuopion Palloseuraa edustanut Otso Virtanen.

Ilveksen valmennusosastolta löytyy myös muutoksia viime kaudesta, sillä Joonas Rantanen otti päävalmentajavastuun tamperelaisjoukkueessa. Viime kaudella vielä Ykkösessä IF Gnistanin päävalmentajana toiminut Rantanen oli mielenkiintoinen haku Takkulalta ja nyt 36-vuotiaalla on edessään ensimmäinen Veikkausliigakausi tehtävässään. Valmennustiimistä löytyy kuitenkin paljon kokemusta ja varsinkin Pasi Tuutin osaaminen apuvalmentajana on Kuopiossa todistettu vuosien aikana laadukkaaksi.

Ilves on kaiken kaikkiaan vahvistunut viime kaudesta. Harjoituskauden otteluissa tamperelaiset eivät ole kuitenkaan vielä päässeet lentoon – molemmat harjoitusottelut ovat päättyneet 0–0 tasapeliin. Kokoonpanosta on kuitenkin puuttunut monia avainpelaajia, joka onkin täysin ymmärrettävää vielä tässä vaiheessa vuotta.

”Tärkeintä ei ole voitto”

Kuopion Palloseuran harjoitusottelut ovat tähän mennessä olleet onnistuneita sekä tuloksellisesti että pelillisesti, mutta nyt vastus kovenee entisestään. Valmennusjohto on kuitenkin painottanut tammikuun aikana, että Liigacupissa tärkeintä eivät ole voitot vaan joukkueen kehittyminen ja valmistautuminen huhtikuussa alkavaa Veikkausliigakautta varten.

Keltamustan kokoonpanot otteluissa ovat vaihdelleet talvikauden otteluissa johtuen pienistä vammoista ja sairastapauksista. Nyt kuitenkin sairasosastolta on saatu positiivisia uutisia, vaikkakin joidenkin pelaajien annetaan rauhassa palautua pelikuntoon. Varmuudella ottelusta poissa ovat vielä Tony Miettinen, Taneli Hämäläinen sekä Jerry Voutilainen.

Päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee hyvillä mielin kauden ensimmäiseen kilpailulliseen otteluun ja näkee, että otteluista on paljon hyötyä.

”Liigacup merkitsee meille viittä hyvää ottelua, jotka palvelevat Veikkausliigaan valmistautumista. Jokainen peli on meille hyvä mittari siitä, missä vaiheessa prosessimme menee”, kertoo Honkavaara.

Otteluun on valmennukselta määritelty selkeät tavoitteet, eikä vierasjoukkueen lähestymistä otteluun tässä kohti liikaa mietitä.

”Meillä on selkeät tavoitteet peliin, mutta isoimpana tavoitteena on löytää uuden pelitavan rajat, ja se vaatii mieluummin ylipelaamista kuin varovaisuutta. Vierasjoukkueen pelillinen tai taktinen tekeminen ei sinänsä vielä kiinnosta, koska heilläkin on prosessi vasta alussa, mutta on Ilves meille kaikin puolin hieno mittari, koska se on vahvistanut tekemistään monellakin tavalla”, tiivistää Honsu.

Liigacupin ottelu KuPS – Ilves lauantaina 27. tammikuuta kello 15:00 Lippumäen ylipainehallissa. Otteluun on vapaapääsy, mutta sisään otetaan vain 200 ensimmäistä turvallisuusmääräyksien mukaisesti. Ottelua voit seurata suorana myös Ruutu+ palvelun kautta.