Otteluennakko: Liigacup alkaa huomenna SJK:ta vastaan

Viime vuonna kilpailukalenteriin palannut Liigacup potkaistaan keltamustien osalta käyntiin huomenna SJK:ta vastaan. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla kello 14:45 ja ottelun näyttää tuttuun tapaan Ruutu Urheilu-palvelu.

Kuopion Palloseura aloittaa urakkansa Liigacupin B-lohkossa, jossa KuPS:n ja SJK:n lisäksi FC Haka, AC Oulu, VPS ja Ilves taistelevat jatkopaikoista. Liigacup kaudella 2023 pelataan kahdessa maantieteellisessä lohkossa aiemman kolmen lohkon sijaan. Molemmissa lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja ja sen päätteeksi lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin ja välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa.

Seinäjoki on ollut vaikea paikka keltamustille

Viime vuonna Liigacupissa pelatussa SJK:n ja KuPS:n kohtaamisessa SJK oli tuloksin 2-0 vahvempi. Silloin pelipaikkana toimi Lippumäen ylipainehalli, mutta tällä kertaa kohtaaminen tapahtuu Seinäjoella. Viimeisin voitto keltamustille Seinäjoelta on tullut kesäkuussa 2021, joten helppoa SJK:n kaataminen kotikentällä ei ole ollut. Veikkausliigassa viime kaudella kolmesta kohtaamisesta yhden voitti KuPS ja kaksi muuta kohtaamista meni voittoina SJK:n pistetilille.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti lähtee otteluun positiivisin mielin

Keltamustien joukkue matkusti tänään Vaasaan, jossa joukkue majoittuu tulevan yön. Joukkue siirtyy aamupalan jälkeen kohti Seinäjokea ja aloittaa viimeiset valmistelut ottelua varten.

-Kyllä viikkoihin saa enemmän sisältöä aina kun kyseisen viikon kruunaa peli viikonloppuna. Tällä viikolla varsinkin, koska päästään aloittamaan kilpailulliset ottelut. Nykymuotoinen Liiga cup tuo riittävästi kaivattuja kilpailullisia otteluita talveen. Koko talvikauden runko on tämän vuoksi helppo rakentaa näiden tapahtumien ympärille. Tämä ja seuraavat viikot rakentavat meidän suorituskykyämme ja valmistavat meidät kesän otteluruuhkaan, kertoo päävalmentaja Pasi Tuutti.

Keltamustat lähtevät Liigacupiin vain yksi tavoite mielessään: mestaruus.

-Jokainen kilpailu on meille joukkueena tärkeä ja haluamme menestyä siinä mahdollisimman hyvin. Kesään verrattuna viikot kuitenkin koostuvat enemmän oman pelin kehittämisen päivistä kuin vastustajaan valmistautumisesta. Viikko on mennyt sisällöllisesti aivan suunnitelmien mukaan ja jätkät ovat ihan varmasti valmiina koitokseen, jatkaa Tuutti kertomista.

Luonnollisesti päävalmentaja toivoo näkevänsä pelaajilta kentällä toimintamalleja, joita harjoituksissa on käyty läpi.
-Toivon näkeväni pelissä niitä asioita, joita olemme käyneet läpi kuluneella viikolla. Vähintäänkin sitä toisteisuutta, joka tekee meistä meidät, sanoo Mölymäen kasvatti Tuutti.


Huomenna kello 14:45 keltamustien Liigacupin avausottelun voit katsoa Ruutu Urheilu-palvelun kautta. Lisäksi Wallsport Areenalle mahtuu yleisöä 500 katsojan verran, liput ovelta maksavat 10 € ja alle 15-vuotiailta 5 €.