Otteluennakko: KuPS taistelee paikasta Suomen Cupin välieriin

Kuopion Palloseura on matkustanut Ahvenanmaalle ja valmistautuu huomenna keskiviikkona 5.7. pelattavaan Suomen Cupin puolivälieräotteluun. Ottelu IFK Mariehamnia vastaan potkaistaan käyntiin Wiklöf Holding Areenalla kello 18:00

Suomen Cupissa on edetty puolierävaiheeseen eli mukana on enää kahdeksan parasta joukkuetta. Kaikki puolivälieräottelut pelataan huomenna 5. heinäkuuta ja muissa ottelupareissa kohtaavat KTP – AC Oulu, SalPa – FC Honka ja VJS – Ilves.

Molemmat joukkueet saavat puolierävaiheessa vastaan ensimmäistä kertaa toisen Veikkausliiga-joukkueen. Kotijoukkue IFK Mariehamn aloitti urakkansa cupissa kolmannelta kierrokselta ja on tähän mennessä kohdannut Suomen Cupissa neljä joukkuetta: KoIPSin, Pallo-Pojat, TuRaKen sekä VIFK:in. Vastaavasti KuPSin taistelu pokaalista alkoi viidenneltä kierrokselta ja kuopiolaiset ovat voittaneet matkalla JJK:n sekä HIFK:n.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on voittanut historiansa aikana Suomen Cupin kertaalleen, vuonna 2015. Tuolloin ahvenanmaalaiset kaatoivat loppuottelussa FC Interin Tehtaan kentällä 2–1 ja pääsivät nostamaan pokaalia yli 3 000 katsojan edessä. Ottelun ratkaisupelaajana toimi brasilialainen keskikenttäpelaaja Diego Assis, joka viimeisteli ottelussa kaksi maalia.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa Veikkausliigassa. Vappuaattona kuopiolaiset hakivat 0–2 vierasvoiton Urho Nissilän ja Seth Saarisen maaleilla. KuPSin pettymykseksi IFK Mariehamn onnistui myös omalla ”ryöstöreissullaan” ja voittivat kuopiolaiset viikko sitten Väre Areenalla lukemin 0–1.

Keskiviikkona haetaan revanssia

Kuopion Palloseura pelaa tämän vuoden Suomen Cupissa kilpailun puolustavana ”tuplamestarina”. Toissa vuonna KuPS kaatoi cup-finaalissa HJK:n ja viime vuonna Olympiastadionilla pelatussa loppuottelussa kaatui FC Inter. Kuopiolaisten toiveissa onkin voittaa pokaali kolmatta kertaa putkeen.

KuPS aloitti matkustuksen Maarianhaminaan maanantaina ja joukkue on valmis huomiseen cup-otteluun. Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara näkee keskiviikkoillan ottelun mahdollisuutena hakea revanssia.

”Matka Maarianhaminaan oli pitkä, mutta toisaalta tämä on hieno mahdollisuus meille ottaa revanssi ja mennä jatkoon. Pitää vain nauttia pelistä” päävalmentaja kommentoi.

Mikäli KuPS onnistuu kaatamaan IFK Mariehamnin keskiviikkona, etenevät kuopiolaiset Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Kanarialintujen riveissä täysi keskittyminen on keskiviikon koitoksessa, mutta ottelun panokset ja seuraamukset tiedostetaan hyvin.

”On hienoa päästä kohtaamaan IFK Mariehamn lyhyen ajan sisään toistamiseen ja juuri Suomen Cupissa. Ottelu on molemmille joukkueille huipputärkeä, ja siksi on vaikea ennakoida ihan tarkkaan, millainen ottelusta on tulossa” arvioi Honkavaara ottelua ja sen panoksia.

Suomen Cupin puolivälieräottelu IFK Mariehamn – KuPS keskiviikkona 5.7.2023 kello 18:00 Wiklöf Holding Areenalla. Voit seurata ottelua suorana Ruutu+ palvelun kautta!