Otteluennakko: KuPS taistelee paikasta Suomen Cupin välieriin FC Hakan vieraana

Kuopion Palloseura palaa lyhyen juhannustauon jälkeen takaisin pelikentille keskiviikkona 29. kesäkuuta, kun kuopiolaiset pelaavat Suomen Cupin puolivälieräottelun FC Hakan vieraana. Ottelu potkaistaan käyntiin Valkeakosken Tehtaan Kentällä kello 18.30.

Suomen Cupissa on edetty puolivälierävaiheeseen, eli mukana on enää kahdeksan parasta joukkuetta. Ensimmäinen puolivälieräottelu pelattiin tiistaina 28. kesäkuuta, kun FC Lahti pudotti Järvenpään Palloseuran maalein 2-1. Lahtelaiset ovat ensimmäinen joukkue neljän parhaan joukossa. Muut puolivälieräparit ovat FC Inter-HJK ja PK-35-HIFK. 

Sekä KuPS, että Haka saavat puolivälierävaiheessa vastaansa ensimmäistä kertaa toisen Veikkausliiga-joukkueen. Hakan tieltä puolivälieriin ovat taipuneet vuoron perään TPS, KTP ja viimeisimpänä HJS. KuPS pääsi aloittamaan cup-urakkansa kierrosta myöhemmin ja KuPS on kaatanut ennen Haka-ottelua tämän vuoden Suomen Cupissa EIF:n ja MP:n.

KuPS:n maukkain cup-muisto koskilaisista on eittämättä vuoden 1989 Helsingin Olympiastadionilla pelattu Suomen Cupin finaali, jonka KuPS vei nimiinsä maalein 3-2. 33 vuotta sitten KuPS:n suurin sankari oli kaksi lähes identtistä maalia suoraan kulmapotkuista tehnyt Harri ”Pele” Nyyssönen. KuPS:n ja koko ottelun avausosumasta vastasi Heikki Turunen.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen Veikkausliigassa. Toukokuun 12. päivänä Kuopion Väre Areenalla keltapaidat kaatoivat vieraansa Tim Väyrysen ja Janis Ikaunieksin maaleilla 2-1. Hakan ainokaisen iski reilut viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Oliver Whyte.

”Keskiviikkona on paljon pelissä”

Kuopion Palloseura pelaa tämän vuoden Suomen Cupissa kilpailun puolustavana mestarina. Viime vuoden kilpailussa KuPS kaatoi lopulta rangaistuspotkujen jälkeen cup-finaalissa HJK:n ja pääsi juhlimaan cupin mestaruutta 32 vuoden tauon jälkeen. Ennen viime vuoden mestaruutta juuri Hakan kustannuksella napattu voitto 1989 oli kuopiolaisten edellinen.

KuPS matkusti Valkeakoskelle ottelua edeltävänä tiistaina ja joukkue on iskukykyisenä keskiviikon otteluun. KuPS:n tuorein vahvistus Filip Valencic ei ole vielä joukkueen käytettävissä, sillä kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa 13. heinäkuuta, jonka jälkeen slovenialaisen siirto KuPS:aan vahvistuu.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari näkee keskiviikkoillan vastustajajoukkue Hakan kovana haasteena kotikentällään.

”Haka on laadukas joukkue ja heillä on selkeä pelitapa, jota he noudattavat kurinalaisesti. Kotikentällään he haluavat varmasti olla aktiivisia ja siihen meidän on oltava valmiita”, Valakari arvioi.

KuPS pelasi edellisen ottelunsa viikko sitten keskiviikkona, kun keltapaidat kaivoivat kotikentällään 2-1 voiton Veikkausliiga-ottelussa AC Oulusta.

”Meille oli äärimmäisen tärkeää, että onnistuimme kuittaamaan kauden ensimmäisen tappiomme voitoksi heti seuraavassa pelissämme. Pelillisesti voimme olla hyvin tyytyväisiä, kuinka joukkueemme on suoriutunut, mutta tämä on tulosurheilua. Luonnollisesti tulokset määrittelevät hyvin vahvasti myös yleistä ilmapiiriä”, KuPS-luotsi näkee.

Mikäli KuPS onnistuu kaatamaan Hakan keskiviikkona, etenevät kuopiolaiset Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Kanarialintujen riveissä täysi keskittyminen on keskiviikon koitoksessa, mutta ottelun panokset ja seuraamukset tiedostetaan hyvin.

”Cup on edennyt jo niin pitkälle, että varmasti jokainen mukana oleva joukkue haaveilee jo finaalipaikasta ja pokaalin nostamisesta. Se tarkoittaa, että keskiviikkona on paljon pelissä. Ottelun panos luo molemmille joukkueille tietyt lähtökohdat tähän peliin”, päävalmentaja ennakoi.

Suomen Cupin puolivälieräottelu FC Haka-KuPS keskiviikkona 29.6.2022 kello 18.30 Valkeakosken Tehtaan Kentällä!

Voit seurata ottelua suorana Ruutu+ palvelun kautta!