OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 su klo 14.00

Sarjajohtaja KuPS hakee voittoa runkosarjan viimeisestä kotipelistään

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran piste- ja voittojahti jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Voitokkaasti etenevä KuPS ja helsinkiläinen PK-35 kohtaavat 17:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Väre Areenalla kello 14.00 alkaen. Stadionilla vietetään sunnuntaina keltamustaa tuplapelipäivää ja KuPS – PK-35-ottelu toimii naisten pääsarjapelaamisen 50-vuotisjuhlakauden teemaotteluna.

Uusi puolustaja on saanut peliluvan

Kuopion Palloseuran uusi puolustaja Tiernny Wiltshire on nyt edustuskelpoinen keltamustan riveissä. Amerikkalaispelaajaa koskevat kansainväliset pelilupa-asiat on saatu järjestymään asianmukaisesti ja Wiltshire on tästä eteenpäin valmennusjohdon käytettävissä. KuPS-debyytin toteutuminen on siten mahdollista sunnuntaisessa kotipelissä. Puolustajavahvistus pelaa keltamustissa pelinumerolla 20.

PK-35-ottelu on kuopiolaisten viimeinen kotipeli meneillään olevassa runkosarjassa. KuPS pelaa kesän viimeisen runkosarjapelinsä 28.8. Tampereella. Kuuden joukkueen voimin pelattava ylempi loppusarja alkaa lauantaina 4. syyskuuta ja loppusarja sisältää viisi sarjakierrosta. Kuopiolaisten huippuhienoa liigakautta on siten jäljellä enää seitsemän pelin verran.

Historiallinen runkosarjavoitto on keltamustan tähtäimessä

Kuopion Palloseura pelaa parhaillaan kolmatta sarjakauttaan naisten liigatasolla. KuPS on noussut nopeassa tahdissa valtakunnan ykkösjoukkueeksi ja sunnuntaina joukkueella on mahdollisuus varmistaa historiallinen ensimmäinen runkosarjavoitto. ”Kotivoitolla se varmistuu ja sitä me lähdemme hakemaan”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kiteyttää sunnuntaisen kotipelin tavoitteet.

Tämän pelikauden vahva kilpailullinen menestys on jopa ylittänyt valmennusjohdon omat ennakko-odotukset. Pelaajat ovat harjoitelleet kovaa tammikuun alusta saakka ja tunnollinen työnteko on tuottanut hienoja tuloksia pitkän pelikauden aikana. KuPS on hallinnut suurinpiirtein kaikkia otteluitaan lähes ylivoimaiseen tyyliin ja vain harva vastustaja kykenee haastamaan kuopiolaiset pelillisesti. KuPS onkin suurin mestarisuosikki myös loppukauden aikana.

”Kolmen kärki on nyt irtautumassa muista, kaikki on kuitenkin auki ja kaikki ratkeaa lopullisesti syksyn loppusarjassa. Me olemme joka tapauksessa siellä mihin me kuulumme ja me teemme joka päivä kovasti töitä, jotta me myös pysymme siellä. Meidän kärkipaikkamme on peliesitysten perusteella täysin ansaittu”, Ojala korostaa.

”Peruspelin palikat jälleen oikeille paikoilleen”

Viimeisestä runkosarjan kotipelistä lähdetään tavoittelemaan voittoa omaan aktiiviseen pelitapaan luottaen. Joukkue jäi viimeviikkoisessa TiPS-ottelussa harvinaislaatuisesti ilman maaleja ja pelaamisen parannuskohteita onkin käyty huolellisesti läpi kuluneen viikon joukkueharjoituksissa. ”TiPS-ottelun lopputulos oli ihan hyvä, mutta peliesitys oli korkeintaan keskitasoa. Me pyrimme jälleen saamaan peruspelin palikat oikeille paikoilleen ja palaamaan peruspelaamisessa omalle hyvälle pelilliselle tasollemme”, Ojala tiivistää.

KuPS oli lähellä voittoa Tikkurilassakin, mutta viimeinen silaus jäi maalinteossa tällä kertaa puuttumaan. Yksi sarjapiste oli kuitenkin hyvä saavutus hankalissa oloissa pelatusta kärkiottelusta. ”TiPS-ottelussa pelaamisesta puuttui kaikki rauhallisuus. Vastustaja oli hyvä, omassa peruspelaamisessamme me emme kuitenkaan tehneet sovittuja asioita. Pelaamisen perusasioita me olemme jälleen palauttaneet kaikkien pelaajien mieliin tämän viikon aikana”, päävalmentaja sanoo.

PK:n hyvä potentiaali on valmennusjohdon tiedossa

Sunnuntainen vastustaja on tutkittu tarkasti etukäteen ja kuopiolaisten valmennusjohto tietää kyllä, mitä on vastaan tulossa. PK:n hyökkääjä Amanda Rantanen siirtyy jatkamaan omaa pelaajauraansa Ruotsissa, eikä pelaa enää tämän kauden Subway Kansallisessa Liigassa. PK lukeutuu niihin liigajoukkueisiin, jotka pystyvät tarjoamaan kovan vastuksen kuopiolaisille niin koti- kuin vieraskentällä.

”PK:lla on tosi tasainen pelaajamateriaali. He ovat kärsineet niukkoja tappioita, Helsingissä kohdatessamme me nousimme vierasottelussa voittoon vasta lisäajalla. Helppoa ottelua ei tule nytkään. PK tulee antamaan meille hyvän vastuksen, meidän pitää sitten reagoida pelin mukana asioihin. Vastustajaan ei kuitenkaan liikaa paneuduta, sillä kaikki tekeminen on ensisijassa meidän omassa pelaamisessamme”, päävalmentaja muistuttaa. Hyökkääjät Aino Kröger ja Anni Hartikainen ovat sivussa sunnuntaisesta kokoonpanosta pienien vaivojen johdosta.