Otteluennakko: KuPS kohtaa AC Oulun lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan

Kuopion Palloseura saa lauantaina 24. helmikuuta tutun vieraan Kuopioon, kun keltapaidat isännöivät Lippumäen Ylipainehallissa AC Oulua. Panoksena ottelussa on Liigacupin välieräpaikka.

Kuopion Palloseuran Liigacupin lohkovaihe on sujunut alun vaikeuksien jälkeen positiivisesti. Joukkue taipui kahdessa ensimmäisessä ottelussa Ilvekselle ja FC Hakalle, mutta sen jälkeen pistetilille on napsunut kaksi vakuuttavaa voittoa: VPS kotona ja SJK vieraskentällä. Kahdella voitolla KuPS pitää B-lohkon toista sijaa, kun kaikilla joukkueilla on edessään lohkovaiheen viimeinen ottelukierros.

Huomisen vierasjoukkueen AC Oulun lohkovaihe on sujunut positiivisemmin kuin mitä ehkä pre-seasonin ensimmäiset harjoitusottelut lupailivat. Neljästä ottelusta pisteitä on pistetilille kertynyt viisi: yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Täydet kolme pistettä laivastonsininen haki Seinäjoelta ja tasapelit ovat tulleet Hakaa ja Vaasan Palloseuraa vastaan. Ainoan tappion Liigacupissa oululaiset ovat kokeneet Ilvestä vastaan, joka ei ole toistaiseksi hävinnyt kertaakaan Liigacupin lohkovaiheessa.

Kuopion Palloseuran ja AC Oulun keskinäiset ottelut ovat olleet vuosien saatossa keltamustan juhlaa. Kuopiolaiset kuitenkin muistavat viime vuoden lohkovaiheen kohtaamisen, jolloin AC Oulu haki täydet kolme pistettä 90. peliminuutin maalillaan. Tähän haetaankin huomenna ”revanssia”.

Huomisen ottelun merkitys on selvä: voitolla kuopiolaiset varmistaisivat Liigacupin välieräpaikan ja tasapeli vuorostaan saattaisi riittää myös jatkopaikkaan – riippuen siitä miten lohkon kaksi muuta ottelua päättyvät. Selvää kuitenkin on, että tappiolla kuopiolaisia ei jatkopeleissä nähtäisi. Oululle vastaavasti voitto on ainut avain välieräpaikkaan ja silloinkin katseet suuntautuisivat ottelun jälkeen Vaasaan, jossa VPS ja FC Haka kohtaavat toisensa.

Aika Professorin jälkeen

AC Oululla on nyt käynnissä uusi aikakausi. Lokakuussa 2021 Ouluun saapunut Ricardo Duarten päävalmentajuus AC Oulussa päättyi potkuihin viime kauden loppupuolella, kun joukkueen tulosvire näytti negatiiviselta loistavan alkukauden jälkeen. Professorin lempinimen saanut päävalmentaja teki Oulussa hyvää työtä tuloksellisesti ja seuraavalla valmennustiimillä on isot saappaat täytettävänä.

AC Oulun päävalmentajana toimii tulevalla kaudella 58-vuotias Rauno Ojanen, joka on vuosien aikana nähty jo useamman kerran kyseisessä roolissa Oulussa. Suuremmat muutokset ovatkin kahdessa muussa valmennustiimin jäsenessä: pelillisen prosessin johtaja Tuomas Silvennoinen ja valmentaja Mikko Viitsalo.

Spekulaatioiden mukaan todellisen valmennusvastuun joukkueesta olisikin ottanut nimenomaan Silvennoinen, jolta puuttuu vielä toistaiseksi UEFA PRO lisenssi, mutta lisenssivaatimuksien takia päävalmentajaksi olisi nimitetty Ojanen. Toki tällä spekulaatiolla ei ole merkitystä, sillä Tuomaksen ja Mikon tuomat uudet pelilliset ajatukset uusitavat AC Oulun pelitapaa, oli heidän roolinsa virallisesti mitä tahansa.

”niiden otteluiden tulokset voi unohtaa”

Kuopion Palloseura on saanut valmistautua otteluun rauhassa, ja tuttuun tapaan harjoittelun täydellinen fokus on ollut oman pelaamisen kehittämisessä. Kuopiolaiset ovat kohdanneet AC Oulun talvikauden aikana jo kaksi kertaa harjoitusotteluiden muodossa, ja molemmilla kerroilla keltamusta nappasi vakuuttavat voitot. KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara kuitenkin korostaa, ettei niiden otteluiden tuloksilla ole enää mitään merkitystä.

”AC Oulu on saanut viime aikoina jonkin verran uusia pelaajia, joten aikaisemmin heitä vastaan pelatut pelit ja niiden tulokset voi unohtaa. Myös kokeneempia pelaajia on palannut heiltä takaisin kokoonpanoon”, kertoo Honsu.

Huomisen vastustajan vahvuuksiin kuuluu vahva yksilöosaaminen, jonka myös Honsu on pannut merkille.

”Ylipäätään Oulu on vauhdikas joukkue, jossa on paljon yksilöosaamista ja se pystyy kääntämään tilanteita nopeasti”, tiivistää Honkavaara huomisen vastustajan.

Kommentti ei yllätä, sillä kuopiolaisyleisön suosikkeihin kuuluva Super-Honsu on korostanut jo useampaan kertaan, ettei tässä kohtaa kautta vielä keskitytä vastustajiin, vaan lähestytään otteluita oman pelin kautta. Sen myötä seuraavan ottelun lähtökohdat ovat tutut ja turvalliset.

”Meillä on alla kaksi hyvää tulosta, mikä on tietenkin positiivista, mutta isoimpana tavoitteena on säilyttää taso, jolla olemme viime aikoina suorittaneet. Muutamme viime pelien kokoonpanoa ja tasaamme peliaikaa, mutta emme tingi periaatteistamme: prässäämme ylhäältä ja hyökkäämme nopeasti”, avaa Honsu huomisen suunnitelmia.

Kuopion Palloseuran pelaajalistalta puuttuvat huomenna Ibrahim Cisse, Jerry Voutilainen ja Lauri Sahimaa.

Liigacupin lohkovaiheen ottelu KuPS – AC Oulu lauantaina 24.2.2024 kello 15:00 Lippumäen ylipainehallissa. Otteluun on vapaapääsy, mutta turvallisuusmääräyksien mukaisesti sisälle otetaan vain 200 ensimmäistä katsojaa. Järjestämme hallin sisälle pop-up kahvimyyntipisteen.

Ottelua voit myös seurata suorana Ruutu+ palvelun kautta!