Otteluennakko: KuPS isännöi HJK:ta Veikkausliigan ensi-illassa

Veikkausliigakausi 2024 polkaistaan käyntiin lauantaina 6. huhtikuuta kello 19:00. Kuopion Palloseura isännöi sarja-avauksessaan viime vuoden mestaria Helsingin Jalkapalloklubia.

Joukkueet lähtevät kauden avaukseen eli ensi-iltaan hieman erilaisista lähtökohdista. HJK on kokenut suuria muutoksia viime kaudesta – päävalmentaja on vaihtunut ja iso lista avainpelaajia on poistunut. Suurien muutoksien lisäksi helsinkiläisten preseason on ollut hiljainen ja joukkue on saanut harjoitusotteluita pelitilille vain muutaman.

Kuopion Palloseuran muutokset ovat olleet myös suuria, mutta lähinnä vain pelaajistossa. Viime vuoden valmennustiimi pysyi käytännössä muuttumattomana ja se luo joukkueelle hyvän pohjan. Pelaajistossa vastaavasti nähtiin useita poistuvia ison profiilin pelaajia, joiden tilalle on nousemassa seuran omia kasvatteja. Muutoksista huolimatta preseasonin tulokset ovat olleet positiivisia – joukkue eteni Liigacupissa finaaliin asti ja Hammarbyä vastaan joukkue esitti erittäin mallikkaan esityksen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa kolmesti. Näistä kahdessa ottelussa KuPS otti itselleen voitot, ja vastaavasti runkosarjan päätöspelissä joukkueet tasasivat pisteet 2-2 tuloksen myötä. Keskinäiset kohtaamiset ovatkin olleet haasteellisia HJK:lle viimeisten vuosien aikana, sillä viimeisin voitto kuopiolaisista Helsingin Jalkapalloklubilla Veikkausliigassa on usean vuoden takaa.

Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet toisensa 147 kertaa. Näistä otteluista HJK on voittanut 74 kertaa, KuPS on voittanut 32 ja loput kohtaamiset ovat olleet tasapelejä.

HJK:n valmennuksella myrskyisä alku

Helsingin Jalkapalloklubi ilmoitti marraskuun puolessa välissä, että joukkueen päävalmentajaksi saapuu Ruotsista espanjalaisvalmentaja Ferran Sibila. Pian kuitenkin selvisi, ettei Ferranilla ollut vaadittavaa lisenssiä, mutta klubin onneksi apu löytyi läheltä. Tammikuussa seura ilmoitti, että päävalmentajaksi nousee apuvalmentajana toiminut Ossi Virta ja Sibila on joukkueen pelillinen johtaja.

Kohusta huolimatta HJK sai preseasonilla pelinsä kuntoon ja helmikuussa joukkue haki 1-2 voiton Tukholmasta Hammarbyn vieraana. Liigacupissa joukkue jäi kuitenkin alkulohkoihin – toki joukkue pelasi kaksi viimeistä lohko-otteluaan reservijoukkueellaan. Kauden lähentyessä olikin sitten hiljaisempaa, kun syystä tai toisesta harjoitusvastustajat jäivät heikohkoiksi: Ensiksi TPS ja sitten PK-35. Vähäisten otteluiden myötä huominen Klubi on myös samalla mystisempi kuin pitkiin aikoihin.

Lähtijöiden lista oli kauden jälkeen pitkä kuin nälkävuosi ja ilmassa oli ja on uudistuksien aikakausi. Joukkueen avainpelaajista poistuivat mm. Bojan Radulovic, Tuomas Ollila, Matti Peltola, Pyry Soiri, Jukka Raitala ja Perparim Hetemaj. Näiden lisäksi esimerkiksi Kristopher Da Gracan osto-optiota ei käytetty ja näin ruotsalaistoppari päätyi lainalle Kuopion Palloseuraan.

Jos ovi käy ulos, niin se käy myös sisään. HJK on hankkinut preseasonin aikana maltillisen määrän pelaajia, mutta laatu on ollut korkealla hankinnoissa. Bolt Areenan sisätiloihin ovat astuneet mm. Diogo Tomas, Noah Pallas, Hans Sarpei, Carlos Moros Gracia ja Luke Plange. Näistä mielenkiintoisin nimi ehdototmasti on viimeisenä mainittu hyökkääjä Plange, joka saapui lainalle Crystal Palacesta. Huominen ottelu onkin ensimmäinen todellinen näytönpaikka Plangelle, ja on yksi pelaajista, joita HJK:sta kannattaa huomenna seurata.

KuPS lähtee otteluun luottavaisin mielin

Kuopion Palloseuran Jani Honkavaara kertoo, että joukkue on saanut alleen puhtaan harjoitusviikon ja valmistautuminen huomiseen otteluun on onnistunut. Keltamustan pukukopista puuttuu muutama pelaaja loukkaantumisten takia, mutta siitäkin huolimatta huomisen kokoonpano näyttää hyvältä.

Katso Honsun sekä keskikenttäpelaaja Matias Siltasen haastattelu tästä:

Veikkausliigan avauskierroksen ottelu KuPS-HJK Kuopion Väre Areenalla lauantaina 6. huhtikuuta kello 19.00. Stadionin portit avataan kello 17:30.

Katso otteluinfo tästä!

Mikäli et pääse paikalle, voit katsoa ottelua suorana Ruutu+ palvelusta.