OTTELUENNAKKO: KuPS – Ilves la klo 14.00

Kovakuntoinen KuPS-joukkue tavoittelee runkosarjavoiton varmistumista

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran voitokas sarjakausi jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Kuuden pisteen mittaisessa sarjajohdossa oleva KuPS kohtaa Tampereen Ilveksen kello 14.00 alkaen. Väre Areenalla pelattava 17:nnen sarjakierroksen liigapeli on lopuillaan olevan runkosarjakauden viimeinen kotiottelu, jossa kuopiolaisilla on nyt mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto tältä kesältä.

Tulivoimainen KuPS on tehnyt kesän runkosarjassa suorastaan murskaavan tehokasta jälkeä. Ilves ja KuPS kohtasivat edellisen kerran Tampereella kesäkuun 2. päivänä, jolloin Pauliina Miettinen johti keltamustan peliä ensi kertaa uutena KuPS-päävalmentajana. KuPS-joukkue on voittanut kaikki Miettisen johdolla pelaamansa 11 peräkkäistä kilpailullista ottelua yhteismaalein 48-2. Täydellistä ylivoimaa kuvaava voittosaldo sisältää yhdeksän liigapeliä yhteismaalein 33-2 ja kaksi Suomen Cupin ottelua yhteismaalein 15-0.

Ottelu on samalla Kansallisen Liigan lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyysottelu ja kumppaninamme toimii Alavan sairaalan lastenpsykiatria. Lue lisää aiheesta:

https://kups.fi/kups-kutsuu-alavan-sairaalan-lapsia-perheineen-kansallisen-liigan-otteluihin/Päävalmentaja: ”Suorastaan hurjalla mittarilla on kehitytty kesän aikana”

Ilves ja KuPS tulevat kohtaamaan seuraavan kerran elokuun viimeisenä päivänä, jolloin ohjelmassa on Suomen Cupin välieräottelu. Pelipaikkana tulee olemaan Ilveksen kotikenttä Kauppi 3 TN ja välieräottelun voittaja etenee lokakuiseen Cupin finaaliin. KuPS lähtee jälleen tavoittelemaan kotivoittoa lauantaisesta liigapelistään.

”Tuon kesäkuun oman debyyttipelini jälkeen joukkueen peli on kehittynyt todella paljon. Eteenpäin on menty, peliä on saatu paljon kollektiivisemmaksi ja myös puolustus on vahvistunut. Suorastaan hurjalla mittarilla on kehitytty kesän aikana kuten nuo tilastotkin sen kertovat”, päävalmentaja Miettinen toteaa.

Kova kilpakumppani Åland United kukistettiin edellisessä kotipelissä vakuuttavasti 4-0. Kotijoukkueen pelillinen paremmuus tuli illan aikana vähitellen esille tuottaen kauniin ja ansaitun lopputuloksen ja samantasoiseen yhtenäiseen joukkuesuoritukseen pyritään nytkin.

Monipuolisella pelaamisella kohti loppukauden suuria tavoitteita

”Åland-pelissä toisen puoliajan pientä notkahdustamme ei enää tapahtunut, nyt me korjattiin sitä. Se oli tasapainoisen hyvä 90 minuutin esitys ja kun pelissä tekee sen mitä on etukäteen sovittu, niin se tuo kyllä ne maalit tullessaan jos niitä on yleensä tullakseen. Oman pelin kautta me lähdemme lauantainakin voittamaan ja pelissä meidän täytyy pitää palloa järkevästi ja kontrolloida peliä myös puolustettaessa. Åland-pelissä näin tapahtui”, päävalmentaja muistuttaa.

”Meidän pitää hyökätä eri tavoilla niin keskeltä kuin laidoista ja havainnoida sitä mitä vastustaja tekee, kärsivällisyys aina säilyttäen. Näen omista pelaajistamme nälän ja sitä pitääkin ehdottomasti olla, sillä nälkä kehittää ja vie eteenpäin. Me olemme puhuneet pelaajien kanssa loppukauden isoista peleistämme ja suurista tavoitteistamme. Härkäviikot on hoidettu ja nyt jokaisen henkilökohtainen focus pitää olla kaikessa omassa tekemisessä omaa vastuuta ottaen ja sitä kantaen. Mitään turhia riskejä me emme nyt lähde ottamaan kauden tärkeimpien otteluiden alla”, päävalmentaja korostaa.

Vantaan ja Tampereen kautta UEFA-turnaukseen Tanskaan

Hyökkääjä Ana Paula Silva Santos on sivussa lauantain Ilves-ottelusta lievän vaivan johdosta. KuPS päättää oman runkosarjakautensa lauantaina 26.8. Vantaalla ja pelaa tämän jälkeen Cupin välieräottelun Tampereella (31.8.). Pelikausi jatkuu tämän jälkeen Tanskassa, jossa pelataan UEFA Women’s Champions Leaguen alkuturnaus 6.-9.9. välisenä aikana. Neljän joukkueen miniturnaus pelataan Kögen kaupungissa.