OTTELUENNAKKO: KuPS – HPS su klo 14.00


Runkosarjassa kolmanneksi noussut HPS saapuu haastamaan keltamustaa

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Sarjakakkosena oleva KuPS kohtaa kolmantena olevan Helsingin Palloseuran, joka on kohentanut suuresti omia peliotteitaan viime vuosiin verrattuna. 11:nnen sarjakierroksen kotiottelu alkaa Väre Areenalla kello 14.00 Savon Sanomien toimiessa otteluisäntänä. 

Maineikas helsinkiläisseura on noussut liigan nimekkään kärkikaksikon kantaan erinomaisten peliotteidensa ansiosta. Joukkueet ottivat mittaa toisistaan jo kevätkierroksella, jolloin HPS:n kotikentällä pelattu tiukkaotteinen taistelupeli päättyi pistejakoon lopputuloksella 2-2. Sunnuntaisesta kotiottelusta on tulossa samantyyppinen lujaotteinen kamppailuottelu HPS:n saapuessa haastamaan kovassa vireessä olevaa kotijoukkuetta. Tehokas prässääminen on HPS-joukkueen keskeisin ominaisuus.

”HPS on ansainnut oman paikkansa sarjataulukossa. He ovat parantaneet omia otteitaan ja kuuluvat liigassa Top-kolmeen. Joukkue prässää kovaa ja heillä on paljon laatupelaajia. Tasainen peli tulee nytkin aivan varmasti ja joka hetki meidän pitää olla tarkkana. Tässä sarjassa ei ole mitään helppoja pelejä. Ehjää täyttä 90-minuuttista me edelleen metsästämme”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi seuraavaa liigapeliä.

Kovissa Åland-otteluissa nähtiin lähes parasta mahdollista KuPS:ia

Kuopiolaiset pääsivät viikon sisään mittelemään kahdesti omia voimiaan kovan Åland Unitedin kanssa. Pelit muodostuivat jälleen kerran melkoisiksi jalkapallonäytöksiksi keltamustan voittaessa molemmat kohtaamiset. KuPS-joukkue antoi kahdessa kovassa ottelussa todella vahvat näytöt tämänhetkisestä osaamisen tasostaan, mikä lupaa hyvää syksyn tiukkoja ratkaisupelejä varten.

”Varsinkin cupin pelissä me olimme täysin suvereeneja heti alusta alkaen. Olimme heti valmiita ja se oli meiltä laadukas esitys. Myös liigapelissä me olimme kohtuullisen hyviä, alussa ensimmäiset 60 peliminuuttia eivät olleet ihan meidän parastamme mutta lopussa viimeisellä puolituntisella me menimme menojamme. Joukkueessa on kaikki hyvin myös sunnuntaita varten, päävalmentaja sanoo.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-1.png

Runkosarjaa jää HPS-pelin jälkeen jäljelle enää seitsemän ottelukierrosta. Jokaisessa loppukauden ottelussa on kilpailullinen panos nousemassa aina edellistä korkeammalle, sillä loppukausi tuo mukanaan Suomen Cupin ratkaisuottelut, liigan neljän joukkueen ylemmän loppusarjan sekä syyskuussa alkavat europelit. Jokaisessa pelissä pitää onnistua hyvin, mikäli niistä aikoo saavuttaa toivottuja lopputuloksia.

”Jokaiseen otteluun saadaan aina parhain kokoonpano kentälle”

”Jokainen loppukauden ottelu on meille kuin finaali. Kovia otteluita on tosiaan tulossa yksi toisensa jälkeen ja jokaiselta pelaajalta vaaditaan niissä parasta mahdollista pelisuoritusta. Meillä on joukkueessa hyviä pelaajia, minkä vuoksi kilpailutilanne on todella kova. Se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä ja puskee jokaista yksilöä kehittymään”, Kumpuniemi toteaa

Subway Kansallisessa Liigassa alkaa viikonlopun jälkeen heinäkuun A-maaottelutauko. Viisi KuPS-pelaajaa lähtee tuolloin maajoukkuetehtäviin: puolustaja Sanni Kouva liittyy Suomen U19-maajoukkueeseen, Eerika Appelqvist, Aada Nurmi ja Tao Stark liittyvät U23-maajoukkueeseen ja hyökkääjä Gentjana Rochi matkustaa Pohjois-Makedonian EM-karsintapeleihin.