OTTELUENNAKKO: KuPS – HPS lauantaina klo 16.00

Kuopiolaisten maalitykki Gentjana Rochi tähtää uuteen liigaennätykseen

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu jälleen lauantaina Väre Areenalla. KuPS ja maineikas Helsingin Palloseura kohtaavat Subway Kansallisen Liigan kuudennen sarjakierroksen kotiottelussa, joka alkaa kello 16.00. Kaikilla äideillä on vapaa pääsy HPS-peliin äitienpäivän kunniaksi, tervetuloa viihtymään vaikka koko perheen voimin kotimaisen huippujalkapalloilun parissa !

”Lavi” Begolli loistaa liigan tehopelaajana

Kuopion Palloseura johtaa liigaa puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki viisi ensimmäistä liigapeliään lähes näytöstyyliin yhteismaalein 27-3. Voitokas kuopiolaisjoukkue hakee lauantaina lisää jatkoa tämän kauden hienolle menestystarinalleen. Hyökkääjä Lavdije Begolli johtaa liigan maalintekijätilastoa kymmenellä osumallaan ja hän on kerännyt myös eniten Subway-tähtiä tällä kaudella eli yhdeksän. Begolli on antanut lisäksi neljä maalisyöttöä, keskikenttäpelaaja Anna Nurmi on antanut samoin neljä maalisyöttöä ja keskikenttäpelaaja Oona Siren kolme. Arvokkaita tehopisteitä on kertynyt monelle muullekin KuPS-pelaajalle ja uusi maalivahti Fanny Söderström on torjunut jo kolme peräkkäistä nollapeliä. Begolli palkitaan HPS-pelissä kuukauden parhaana pelaajana.

Hyökkääjä Gentjana Rochi tavoittelee lauantaina omaa henkilökohtaista ennätystään: maalitykki jahtaa sadatta liigamaaliaan Suomen kentillä. Rochi on pelannut tähän mennessä yhteensä 107 liigaottelua Jyväskylän Pallokerhon ja Kuopion Palloseuran väreissä. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuepelaaja on viimeistellyt tällä kaudella kuusi liigaosumaa ja liigamaaleja on nyt kasassa kaikkiaan 99. Sadas liigamaali nostaa Rochin naisten liigan kaikkien aikojen ykkösmaalintekijäksi vuosilta 2007-2022, sillä hyökkääjä Cynthia Uwak ja Rochi jakavat tällä hetkellä maalitilaston kärkipaikan kahdestaan.

Ojala: ”Oma tasomme säilyy korkeana pelistä toiseen”

PK-35 kukistui edellisessä kotipelissä 4-0 ja voitontahtoinen kotijoukkue tähtää lauantaina jälleen voittoon. ”Me olemme valmistautuneet HPS-peliin samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin otteluihin. Vastustaja tulee peliin ehkä enemmän puolustuksen kautta syvältä puolustaen ja pyrkii riistojen jälkeen hyökkäämään. Pelin iso kuva tulee varmaan olemaan nytkin se, että me jauhamme omaa pallollista peliämme ja he pyrkivät suojelemaan omaa maaliaan”, päävalmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaisen ottelun ennakkoasetelmia.

Kuopiolaiset ovat aloittaneet uuden liigakauden vakuuttavalla tahdilla ja pelillisen tekemisen taso on pysynyt korkeana viikosta toiseen. ”Vahva alkukausi kertoo ennen kaikkea meidän omasta tasostamme. Taso on pysynyt aika hyvänä pelistä toiseen ja myös yksittäisen pelin sisällä koko 90 minuutin ajan. Tosi tyytyväinen pitää olla tason säilymiseen”, päävalmentaja iloitsee.

Tiivistahtinen kolmen ottelun viikko edessä

Kuopiolaisjoukkueella on nyt edessään kolmen ottelun tiivistahtinen peliviikko: seuraavaksi kohdataan FC Honka ensi keskiviikkona ja viikon kuluttua on ohjelmassa vierasottelu Vantaalla. Rasituskuormituksen tasaiseen jakautumiseen kiinnitetäänkin nyt huomiota normaalitilannetta enemmän.

”Tavoitteenamme on kuorman jakaminen siten, että me olisimme parhaimmillamme jokaisessa pelissä. Palautumiseen kiinnitetäänkin sen johdosta enemmän huomiota kuin normaalilla lauantai-lauantai-otteluviikolla. Joukkueesta löytyy runsaasti erinomaisia onnistujia ja hyviä ratkaisijoita. Edellisessä kotipelissämme me hallitsimme peliä, olimme riittävän tehokkaita ja teimme maaleja hyvällä tehoprosentilla”, Ojala muistuttaa.