OTTELUENNAKKO: KuPS – HPS ke klo 18.30

Kuopion Palloseura jatkaa mestaruusjahtiaan keskiviikkoiltana Väre Areenan iltavalaistuksessa

Subway Kansallisen Liigan runkosarjavoittajan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu keskiviikkoiltana jälleen oman kotiyleisön edessä. Ohjelmassa on syksyn ylemmän loppusarjan eli Mestaruussarjan 19:nnen sarjakierroksen kotiottelu, jossa kohdataan maineikas Helsingin Palloseura kello 18.30 alkaen. Mestaruussarjan avausottelu pelataan Väre Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa seuran läheisen yhteistyökumppanin OP Pohjois-Savon toimiessa illan otteluisäntänä. OP Pohjois-Savon omistaja-asiakkaat saavat vapaan sisäänpääsyn HPS-otteluun.

Sisuuntuneella mielellä loppusyksyn mestaruuskahinoihin

KuPS eteni kesän runkosarjassa vakuuttavalla tavalla voitosta voittoon ja saavutti ykköspaikan seitsemän pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Åland Unitediin nähden. Syksyn mestaruussarja sisältää viisi tiukkaa sarjakierrosta, joiden aikana kauden loppusijoitukset tullaan ratkaisemaan. KuPS lähteekin jälleen suurimpana ennakkosuosikkina syksyn loppusuoralle tavoittelemaan jo kolmatta peräkkäistä liigamestaruuttaan Suomen kentillä.

”Paluu arkeen tapahtuu nyt. Taistelu jatkuu ja taistelutahdon on jälleen löydyttävä. Joukkue haluaa voittaa keskiviikon ottelun ja omaa pallollista peliä me pystymme varmasti viemään eteenpäin enemmän kuin Tanskassa tapahtui. Kaksi kannua meidän on mahdollista saavuttaa tällä kaudella eli tuplaa me tavoittelemme”, päävalmentaja Pauliina Miettinen tiivistää loppukauden tavoitteen. KuPS on edennyt liigan ohella myös Suomen Cupin loppuotteluun, joka pelataan Helsingissä sunnuntaina 1. lokakuuta.

Vahvistunut HPS saapuu haastamaan isoa ennakkosuosikkia

HPS hankki viime talven aikana useita hyviä pelaajavahvistuksia ja onnistui nyt nousemaan mukaan parhaiden joukkoon ylempään loppusarjaan. HPS saapuu nyt haastamaan sarjan vahvinta ennakkosuosikkia. ”Ei varmasti tule helppoa peliä juuri nyt tähän ajankohtaan. Työtä pitää pystyä edelleen tekemään, oman asenteen on oltava kunnossa ja on oltava halu tehdä sitä työtä. Lauantaina meillä oli edessämme tämän kauden tärkein peli ja isoin ottelu, jonka suhteen toiveet ja odotukset olivat jokaisella korkealla. Olimme tietenkin erittäin pettyneitä lopputulokseen, mutta nyt sureminen pitää lopettaa sillä eteenpäin meidän pitää mennä”, päävalmentaja korostaa.

Loppusuorallaan olevaa pelikautta on jäljellä enää yksi kuukausi ja yhteensä kuusi ottelua. Liigakausi jatkuu jo ensi sunnuntaina Helsingissä HJK:n vieraana ja seuraavaksi onkin edessä cupin finaali, jossa on vastassa jälleen HJK. Uusi maajoukkuekilpailu UEFA Women’s Nations League alkaa syyskuun lopussa, joten A-maajoukkuekutsujakin saattaa olla KuPS-pelaajille mahdollisesti tulossa. Syksyllä on siis paljon pelattavaa

Subway Kansallisen Liigan pelikausi päättyy joka tapauksessa lauantaina 14. lokakuuta, jolloin kotimainen kilpailukausi 2023 on paketissa. ”Nyt loppukaudella me menemme eteenpäin peli kerrallaan. Syksyllä ei uusia asioita kannata enää ruveta opettelemaan, vaan oman hyvän vireen ylläpito on avainasemassa”, Miettinen muistuttaa.