OTTELUENNAKKO: KuPS – HJK la klo 14.15

Kuopion Palloseura taistelee Kansallisen Cupin voitosta Väre Areenalla

Kuopion Palloseura on edennyt Kansallisen Cupin loppuotteluun. KuPS pääsee tavoittelemaan uuden cup-kilpailun ensimmäistä mestaruutta omalla kotikentällään, sillä lauantainen finaali pelataan Kuopiossa Väre Areenalla. Maineikas HJK saapuu keltamustan vastustajaksi kello 14.15 alkavaan loppuotteluun.

Pääsylippu cup-finaaliin maksaa aikuisilta 10 euroa ja aleryhmiltä 5 euroa. Voimassaolevalla Kuopion Palloseuran kausikortilla 2023 saa vapaan sisäänpääsyn loppuotteluun ja lisäksi kaikki junioripelaajat saavat peliin vapaan pääsyn. Stadionin sisääntuloportit avautuvat lauantaina kello 13.15, tervetuloa seuraamaan jännittävää cupin loppuhuipennusta!

Cup-loppuottelua voit seurata suorana lähetyksenä 5 euron hintaan. Loppuottelun selostaa Miska Peltoniemi ja katseluoikeuden lunastamisesta ohjeet löydät täältä:

https://kups.fi/lauantaina-taistellaan-kansallisen-cupin-pokaalista/

Tiivis kevätkausi saa hienon loppuhuipennuksensa

Ensimmäistä kertaa pelattava uusi talvikilpailu on nyt edennyt ratkaisuvaiheeseensa ja lauantainen finaaliottelu muodostaa hienon loppuhuipennuksen kevään tiiviille harjoitus- ja pelikaudelle. Maineikas HJK lukeutuu Suomen johtavien jalkapalloseurojen joukkoon ja kuopiolaiset pääsevätkin nyt mittaamaan omaa osaamistasoaan tämän kevään kovinta vastustajaansa vastaan. Odotettavissa onkin korkeatasoinen ottelu kahden taitavan laatujoukkueen välillä.

”Lauantainen loppuottelu on ensimmäinen cup-finaali meidän joukkueellemme ja siten meille uusi kokemus. Finaalissa pelataan vain voitosta ja ottelusta saadaan hyvä kenraaliharjoitus ennen liigakautta”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi lauantaista peliä. HJK saavutti viime kaudella liigahopean, joten Suomen kaksi parasta seurajoukkuetta ottaa nyt yhteen Väre Areenalla. ”HJK on viime vuodesta jonkin verran uusiutunut. Heillä on paljon laatupelaajia ja nuoria nopeajalkaisia pelaajia ja joukkueen pelityyli on aiempaa monipuolisempi sekä hieman nopeampi ja vähän suoraviivaisempi”, Ojala arvioi lauantaista vastustajaa.

Ojala: ”Cup-finaali antaa hyvät merkit kesää varten”

Kovakuntoinen KuPS-joukkue lähtee tavoittelemaan cup-voittoa oman kotiyleisön edessä. ”Tottakai me haluamme voittaa tämän cupin. Lähtökohta on kuitenkin, että tästä saa hyvät merkit kesää varten. Finaali on hyvä päätös talvikauden pre-seasonille ja sen jälkeen enää viritellään alkavaa liigakautta varten. Loppuottelu antaa varmasti molemmille joukkueille viimeiset tiedot siitä, mitä pitää vielä parantaa. HPS-pelin jälkeinen viikko oli meille tosi hyvä: Maarianhaminassa me saimme parannettua haluamiamme asioita ja uskon, että me saamme vietyä omaa puolustuspelaamistamme edelleenkin eteenpäin”, Ojala sanoo.

Puolustaja Liina Nora ja keskikenttäpelaaja Emmi Siren eivät pelaa lauantaisessa ottelussa. Joukkue on muilta osin hyvässä iskussa. ”Tämä viikko on ollut meille hieman erikoinen: tehtiin pitkä Ahvenanmaan-matka, jonka jälkeen meillä on vain kaksi yhteistä joukkuetreeniä finaalia varten. Meillä on siten nyt lyhyempi valmistautuminen peliin kuin normaalisti, sillä palautumiselle on nyt annettu enemmän aikaa”, Ojala korostaa.