OTTELUENNAKKO: KuPS – Åland U la klo 19.00

Kovakuntoinen KuPS hakee jatkoa vakuuttavan pitkälle voittosarjalleen

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran voitokas sarjakausi jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Sarjakakkosena kuusi pistettä perässä oleva kova kilpakumppani Åland United saapuu vastustajaksi 16:nnen sarjakierroksen kotipeliin, joka pelataan Väre Areenalla illalla kello 19.00 alkaen. Joukkueet kohtasivat viikko takaperin Suomen Cupin puolivälieräottelussa Maarianhaminassa ja kohtaavat toisensa jo neljättä kertaa tämän pelikauden aikana, nyt ensi kertaa Kuopiossa tänä kesänä.

KuPS voitti cupin pelin vakuuttavalla tyylillä ja jatkoi väkevää pelillistä menoaan tiistain liigaottelussa Helsingissä. Liigan kovimmat ja nimekkäimmät vastustajajoukkueet jäivät käytännössä täysin aseettomiksi erinomaisesti pelaavan kuopiolaisjoukkueen edessä. KuPS on jyrännyt liigassa nyt kahdeksaan peräkkäiseen voittoon ja pitkälle voittosarjalle haetaan lauantaina uutta jatkoa.

Palloa liikuttelemalla vastustajaa juoksuttamaan

Kolmen peräkkäisen vierasottelun härkäviikko onnistui erinomaisesti niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Matkustamisen, pelaamisen, lepäämisen ja harjoittelemisen yhdistäminen onnistui ennakkosuunnitelmien mukaisesti ja tämä näkyi tulostaululla voitokkaina lopputuloksina. Kotijoukkue pääseekin hyvistä asemista jatkamaan omaa pistejahtiaan lauantain kotipelissä.

”Reissu onnistui kaikin puolin kiitettävän hyvin. Åland oli viimeksi meitä vastaan jopa odottamattomankin vaisu ja se ottelu oli kyllä kokonaan meidän hallitsema peli. Heillä on kokoonpano elänyt jonkin verran viime aikoina ja uskon heidän saavan uutta lisävirtaa uusien pelaajien kautta. Meillä on oma peli parantunut koko ajan ja meidän itseluottamus on kokonaan eri tasolla. Oma peli pitää hoitaa lauantainakin kotiin eli juoksutetaan vastustajaa isolla kentällä palloa liikuttelemalla niin he eivät saa vallan välinettä eli palloa haltuunsa”, päävalmentaja Pauliina Miettinen arvioi lauantain liigapeliä.

”Meillä on hyvä tilanne jatkaa eteenpäin tähän otteluun”

Åland on monta kertaa onnistunut vaikeuttamaan kuopiolaisten peliä omalla hyvällä tekemisellään. Nyt asetelma näyttää kääntyneen ja vierasjoukkue onkin niinsanotussa ”sink or swim”-tilanteessa eli hyvä tulos olisi Kuopiosta saatava, jotta United pysyisi edelleen mukana syksyn lujassa mestaruustaistelussa.

”Meillä on hyvä tilanne jatkaa eteenpäin tähän otteluun. Pelin pienet asiat ovat tärkeitä ja niistä täytyy pitää huolta. Kärsivällisiä pitää myös jaksaa olla, sillä kärsivällisyys tuo kyllä sen tuloksen ennemmin tai myöhemmin. Muiden joukkueiden on tosi vaikeaa pysäyttää meitä, sillä meillä on paljon maalintekoon kykeneviä pelaajia”, Miettinen muistuttaa.

”Pieksämäen pommittaja” Aino Kröger johtaa liigan maalitilastoa 10 osumallaan. Ålandin hyökkääjä Dana Leskinen on toisena yhdeksällä liigamaalillaan. Kärkikaksikko ottaa lauantaina jälleen mittaa toisistaan. Maalitilaston Top-10:ssä on tällä hetkellä viisi KuPS-pelaajaa ja kolme United-pelaajaa.

”Peli kulkee ja pelaajat tekevät yhdessä kovasti töitä niin puolustuksellisesti kuin hyökkäyksellisesti. Olenkin monesti sanonut pelaajille, että nauttikaa, pelatkaa ja jatkakaa sitä. Mitään me ei kuitenkaan saada automaattisesti eikä ilmaiseksi, vaan jokaisen pelaajan pitää aina tehdä oma osansa kentällä”, päävalmentaja korostaa.

Syyskuussa Tanskaan mestareiden liigan alkukarsintaturnaukseen

Subway Kansallisen Liigan runkosarja on parhaillaan loppusuorallaan. KuPS kohtaa viikon kuluttua runkosarjan viimeisessä kotipelissään Ilveksen ja 18:n sarjakierroksen mittainen runkosarja päättyy kahden viikon kuluttua PK-35 Vantaan vieraana. Tanskassa pelattava UEFA Women’s Champions Leaguen alkukarsintaturnaus on edessä syyskuun alussa ja kotimaan liigakausi 2023 tulee huipentumaan loppusyksyn ylempään loppusarjaan.