OTTELUENNAKKO: KuPS Akatemia – FC Sport-j su klo 16.00

Akatemiajoukkue pyrkii palaamaan jälleen voittokantaan Väre Areenalla

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi jatkuu sunnuntaina jälleen omalla kotikentällä. Akatemia ja vaasalainen FC Sport-j kohtaavat kymmenennen sarjakierroksen kotiottelussa, joka alkaa Väre Areenalla kello 16.00.

Sport saapuu Kuopioon vahvalla taisteluasenteella

Ykkösen runkosarjaa on nyt pelattu puoliväliin saakka ja nyt alkaa runkosarjan toinen puolikas. KuPS Akatemia aloitti oman sarjakautensa maaliskuussa Vaasassa juuri Sportia vastaan pelaten silloin maalittoman tasapelin. Nyt on Sportin vuoro saapua Kuopioon vastavierailulle. Vaasalaisjoukkue sijaitsee sarjataulukossa viimeisenä ilman yhtään voittoa. KuPS lähteekin sunnuntaiseen kotiotteluunsa hienoisena ennakkosuosikkina, mutta minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei ole nytkään varaa, sillä tässäkään sarjassa ei ole minkäänlaisia ilmaispisteitä jaossa.

”Voittoa me tietenkin lähdemme sunnuntaina jälleen hakemaan. Sport on hyvä porukka ja vaikka voittosarake onkin vielä nolla, ovat he pelanneet monia tiukkoja pelejä. Sport puolustaa kurinalaisesti, välttää suuria riskejä omassa alakerrassaan ja panostaa nopeisiin vastahyökkäyksiin. Se on aika selkeä juttu heillä. He tulevat tänne varmasti hyvällä asenteella taistelemaan kovasti ja he haluavat saavuttaa ensimmäisen voittonsa. Meidän pitää pystyä vastaamaan tähän, oman asenteen pitää ehdottomasti olla kunnossa”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi toteaa.

Akatemian peli kehittyy koko ajan oikeaan suuntaan

Kuopiolaisten oma sarjakausi on edennyt vahvasti nousujohteisessa suunnassa, vaikka viime viikonloppuna tulikin harmittava kotitappio tiukan kamppailun jälkeen. Akatemian taisteluilme säilyi vahvana loppuun saakka ja hyvää peliesitystä lähdetään jatkamaan sunnuntain kotiottelussakin.

”PKKU-pelissä oli paljon hyviä asioita, joita pyritään pitämään edelleen mukana. Kärkiporukka oli pykälän verran meitä parempi, he tekivät asiat hieman paremmin ja sitä kautta ansaitsivat voiton siitä pelistä. Hyviä asioita meidän pelaamisessa oli silti paljon ja treeneissä harjoiteltuja asioita näkyi ihan hyvin, vaikka parannettavaa jäi etenkin hyökkäyskolmanneksella. Murtautumista pitäisi saada paremmaksi, jotta saisimme enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja ja sitä kautta tehtyä enemmän maaleja. Oikeaan suuntaan me kuitenkin menemme koko ajan ja alkukauden otteluihin nähden pelaamisessa on tapahtunut selkeä parannus. Pelaajien roolit ovat selkeytyneet ja pelaajat ovat omaksuneet hyvin omat roolinsa. Silloin joukkuepeli kehittyy ja niin sen pitääkin mennä”, Al-Musawi kiittelee omaa pelaajistoaan.