Otteluennakko: Keltapaidat hakevat Liigacupin pisteistä Eerikkilässä

Kuopion Palloseuran viikko on edennyt siihen pisteeseen, että se kohtaa tänään Liigacupin toisella kierroksella FC Hakan. Ottelu pelataan Eerikkilässä ja potkaistaan käyntiin kello 15:00.

Liigacup käynnistyi viime viikolla ja nyt edessä on lohkovaiheen toinen ottelukierros. KuPS pakkasi eilen linja-auton ja matkusti Eerikkilään valmiiksi tämän päivän kohtaamista varten. Keltamustat hakevat ottelusta samalla Liigacupin avauspisteitä.

KuPS aloitti Liigacupin 0-2 tappiolla Ilveksestä. Tulos oli joukkueelle luonnollisesti pettymys ja ottelutapahtumiin nähden keltamustilla oli mahdollisuus iskeä maali tai parikin. Vastaavasti omassa avausottelussaan FC Haka pelasi AC Oulua vastaan maalittoman tasapelin.

Liigacupin lohkovaiheesta jatkopeleihin etenevät kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta. Kuuden joukkueen lohkossa Kuopion Palloseura on tällä hetkellä viimeisenä, mutta on muistettava, että kierroksia on takana vasta yksi.

Uusi päävalmentaja Hakan peräsimessä

Valkeakosken Hakan miehistössä on tapahtunut varsin paljon muutoksia viime kaudesta. Kuopiolaisten näkövinkkelistä mielenkiintoisin poistuja oli tietenkin maalivahti Aatu Hakala, joka saapui Kuopion Palloseuraan talvella. Hakala pelasi FC Hakan maalilla isoja minuutteja viime kausien aikana ja valkeakoskelaiset joutuvatkin etsimään uutta ykkösmaalivahtia. Poistujien lisäksi 90-vuotisjuhlakauteen valmistautuvaan Hakaan on saatu myös mielenkiintoisia vahvistuksia, joista voidaan nostaa esimerkiksi MLS-kokemusta omaava toppari Hassan Ndam.

Suurin muutos kuitenkin nähdään valmennusosastolla, kun Andy Smith saapui Suomeen ja otti Valkeakosken Hakan valmennuttavakseen. Iso-Britanniasta kotoisin olevalla päävalmentajalla on valmennuskokemusta Slovakiasta, Englannista, Bulgariasta ja Portugalista sekä se tärkein: omistaa UEFA Pro -lisenssin. Smithin lisäksi valmennustiimiin saapui toinenkin ulkomaalaisvahvistus, kun apuvalmentajaksi nimettiin 35-vuotias portugalilainen Sander Guerreiro. Uusi valmennus on tuonut vetovoimaa Hakalle, mutta suurin kysymys ennen kauden alkua on se, että miten kaksikko sopeutuu Veikkausliigan pelityyliin.

Muutoksien puhaltaessa Valkeakoskella on selkeätä, että joukkueen rakennus ei ole vielä valmis – edustusjoukkueen pelaajalistalla on vasta 18 pelaajaa. Odotettavassa onkin, että Haka tulee vielä vahvistumaan ennen Veikkausliigakauden alkua.

”Haka on meille hieman erilainen haaste”

Kuopion Palloseura lähtee otteluun kokemusta viisaampana – viime viikolla koettu tappio Ilvestä vastaan antoi joukkueelle paljon kehityksenkohteita. Päävalmentaja Jani Honkavaaran uudistama pelitapa vaatiikin vielä sisäänajoa, mutta valmentajavelho itse kokee, että tällä viikolla toimintaa on päästy kehittämään.

”Tällä viikolla on jatkettu oman pelin kehittämistä osittain Ilves-pelin perusteella mutta pääpaino on ollut edelleen perustan luomisessa omaan pelitapaan. Haka on meille hieman erilainen haaste kuin Ilves, mutta odotan Ilves-pelin tapaan intensiivistä ottelua”, kertoo Honsu.

KuPS lähtee otteluun tasaamaan pelaajien ottelukuormaa, joten oletettavissa on erilainen kokoonpano kuin Ilvestä vastaan. Testipelaaja Alan Henrique on joukkueen mukana myös Eerikkilässä.

”Tasaamme ottelussa peliaikaa, koska osa pelaajistamme on ollut isolla kuormalla, joten kokoonpanomme hieman muuttuu. Matias Siltanen sai harjoituksissa pienen kolhun, joten hän jää kotiin. Muut poissaolijat ovat edelleen Taneli Hämäläinen, Tony Miettinen ja Jerry Voutilainen”, kertoo Honkavaara.

Liigacupin B-lohkon toisen kierroksen ottelu FC Haka-KuPS perjantaina 2.2.2023 kello 15:00 Eerikkilän hallissa. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelun kautta.