OTTELUENNAKKO: Kausi jatkuu huomenna Lahdessa

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakauden neljäs ottelu pelataan huomenna Lahdessa, kun FC Lahti isännöi kuopiolaisia Lahden stadionin luonnonurmella. Peli vihelletään käyntiin lauantaina 27. huhtikuuta kello 17:00.

Veikkausliigakausi on tärähtänyt käyntiin vauhdilla ja sarjan ensimmäisillä kierroksilla on nähty paljon niin yllätyksiä kuin myös maaleja. Neljännen ottelukierroksen pelit potkaistaan käyntiin jo tänään, mutta kuopiolaisten ottelu pelataan vasta huomenna.

FC Lahden alkukausi ei ole ollut niin positiivinen, kuin ehkä Liigacupin aikana osa ennakoi. Kolmesta ottelusta joukkue on napannut kaksi pistettä ja joukkue hakee vielä kauden ensimmäistä voittoaan. Avauskierroksella lahtelaiset pelasivat tasapelin Tammelassa Ilvestä vastaan ja pari viikkoa myöhemmin omassa ”kotiottelussaan” joukkue pelasi Hakaa vastaan myös tasapelin. Näiden otteluiden välissä joukkue vieraili myös Helsingin Jalkapalloklubin vieraana, mutta silloin kyyti oli kylmää ja kotijoukkue voitti ottelun lukemin 4–0.

Kuopiolaisten alkukausi on ollut kaksijakoinen – avausottelussa kaatui mestarisuosikki HJK Väre Areenalla lukemin 3-1, mutta kaksi seuraavaa vierasottelua menivät heikommilla esityksillä tasapeleiksi. Ilman tappioita sarjassa porskuttava KuPS voi silti olla tyytyväinen, sillä historiankirjoissa FC Interin ja IFK Mariehamnin vieraspelireissut eivät ole olleet koskaan helpoimpia.

Yksi ottelun isoimmista puheenaiheista niin Kuopiossa kuin Lahdessa on ollut ottelupaikka. FC Lahti kuitenkin ilmoitti yhdessä kaupungin kanssa, että Lahden stadionin nurmi on pelikunnossa lauantaina. Sen myötä KuPSin kauden ensimmäinen ottelu luonnonurmella nähdään lauantaina, vaikkakin FC Lahden toimitusjohtaja ilmoittikin, ettei nurmi välttämättä viherrä aivan jokaisesta kohdasta.

Mahdollinen heikkolaatuisempi nurmi tulee varmasti muokkaamaan molempien joukkueiden peliä huomisessa kohtaamisessa. Perinteisesti ajateltuna huonokuntoinen alusta tekee molempien joukkueiden pelistä suoraviivaisempaa kuin normaalisti, joten on mielenkiintoista nähdä, miten huominen kohtaaminen lähtee taktisesti käyntiin.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toisensa Liigacupin välierissä – silloinkin Lahdessa, vaikkakin silloin pelattiin tekonurmella. Tuon ottelun KuPS voitti lukemin 2-0 ja eteni sen myötä turnauksen loppuotteluun. Kuopiolaisten maaleista vastasivat tuolloin Pyry Lampinen ja Axel Widjeskog.

FC Lahti hakee kauden ensimmäistä voittoaan

Lahtelaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 10. ja heidän takanaan ovat vain EIF ja Ilves. Tunnetusti sarjatilanteen seuraaminen kolmen kierroksen jälkeen onkin hieman turhaa, mutta siltikin yksi fakta on selvä: FC Lahti hakee huomenna kauden ensimmäistä voittoaan.

Viime vuoden elokuun lopussa FC Lahden päävalmentajaksi nostettu 38-vuotias Toni Lindberg jatkaa vastuutehtävässään myös tällä kaudella. Vuodesta 2019 alkaen lahtelaisten valmennustiimissä toiminut Lindberg osoitti viime kauden loppupuoliskolla, että pystyy tsemppaamaan joukkueen sille tasolle, että Veikkausliigassa pisteitä napsuu pistetilille. Nyt edessä on kuitenkin uudenlainen tilanne, sillä hitaan alkukauden jälkeen paineet alkavat kohdistumaan Lindbergiä kohti mahdollisesti hyvinkin nopeasti.

Viime kauden rungon päälle lahtelaiset ovat onnistuneet profiilihankinnoissaan, sekä samaan aikaan seuraan on tullut potentiaalisia nuoria pelaajia. Hyökkäyspuoliskon hankinnoista on nostettava esille argentiinalaishyökkääjä Michael López sekä laituri Colin Odutayo, joilta voidaan odottaa vielä paljon kauden edetessä. Vastaavasti jos halutaan nostaa yksi nimi ilmoille nuorista pelaajista, niin 17-vuotias seuran oman kasvatti Akseli Puukko on pelaaja, jota kannattaa seurata.

Alkukauden tilastoja katsoessa huomaa yhden asian, missä lahtelaiset eivät ole oikein onnistuneet: maalinteko. Joukkue on tehnyt kolmessa ensimmäisessä ottelussaan vain yhden maalin ja sekin tuli rangaistuspotkun myötä Hakaa vastaan. Paikkoja joukkueella toki on ollut, sillä Wyscoutin datan perusteella joukkueen xG eli maaliodottama on ollut ensimmäisissä otteluissa yli viisi.

Kuopion Palloseura lähtee hakemaan voittoa

KuPS lähtee hakemaan vieraskiertueensa kolmannesta ottelusta täyttä pistepottia, mutta päävalmentaja Jani Honkavaara myöntää, että Lahden stadionin nurmi voi vaikuttaa peliin hyvinkin paljon. Katso Honsun haastattelu alta: