OTTELUENNAKKO: Ilves – KuPS pe klo 18.30

Kuukauden mittainen vierasottelukiertue päättyy perjantai-iltana

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran neljän peräkkäisen vierasottelun reissukiertue päättyy perjantaina Tampereella. Kotijoukkue Ilves ja KuPS kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 11:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Kauppi TN3-kentällä kello 18.30 alkaen. Perjantai-illan peliä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Vahvat tilastolukemat kertovat joukkueen voimasta

Kuopiolaisten menestyksekäs runkosarjakausi on jo ylittänyt puolivälin. Mestaruutta puolustava joukkue on tehnyt kovaa jälkeä tämän kauden liigapeleissä: kymmenestä ensimmäisestä pelistä on hankittu yhdeksän voittoa musertavalla maalierolla 38-7. Pistekeskiarvoksi muodostuu siten peräti 2,7 pistettä per ottelu ja matemaattisiin tilastolaskelmiin perustuva maaliodottama on yli kolme maalia per ottelu. Nämä ovat todella kovia lukuja mihin tahansa jalkapallosarjaan ja ne kertovat ennen kaikkea KuPS-joukkueen vahvasta laadusta.

Tehohyökkääjä Lavdije Begolli pelaa parhaillaan loistavaa sarjakautta johtaen liigan maalintekijätilastoa peräti 14 osumallaan. Begolli syötti viime lauantaina keltamustan 0-1-johtomaalin ja veti toisella puoliajalla komean tolppalaukauksen, josta Aino Kröger pääsi viimeistelemään vierasjoukkueen voitto-osuman 1-2. Tähtihyökkääjä Gentjana Rochi on liigan maalintekijätilastossa toisena yhdeksällä liigaosumallaan. KuPS-joukkue pystyy hyökkäämään erittäin monipuolisesti, mikä tuottaa taitaville pelaajille runsaasti hyviä maalintekomahdollisuuksia jotka myös pystytään hyödyntämään tehokkaasti.

KuPS-joukkue varautuu kaikkiin vaihtoehtoihin

Perjantai-iltana on odotettavissa jälleen eriluonteinen ottelu edelliseen verrattuna. Ilves järjestää oman kotipelinsä yhteyteen oheisohjelmaa, joten luvassa on hieno koko perheen ottelutapahtuma. Kovassa vedossa oleva KuPS saapuu paikalle ikään kuin kunniavieraaksi taitojaan esittelemään. Joukkueet kohtasivat lumisissa olosuhteissa maaliskuisessa sarja-avauksessa Kuopiossa ja nyt on kuopiolaisten vuoro saapua vastavierailulle Tampereelle.

”Nyt on edessä sellainen ottelu, josta me emme ihan tarkkaan tiedä mitä eteen tulee. Ilves on hävinnyt kolme edellistä peliään yhteismaalein 1-13. Tekevätkö he nyt muutoksia omaan pelaamiseensa, ottavatko enemmän riskejä meitä vastaan vai tuleeko eteen matala blokki. Kaikkeen meidän pitää olla valmiina, eikä mikään saa yllättää meitä. Vastustajan tilanne pitää aina ottaa huomioon, eikä koskaan voi olettaa saavansa helppoja pisteitä mistään”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii perjantaisen ottelun ennakkoasetelmia.

Joukkueen jokapäiväinen tekeminen on kovalla tasolla

Arvokas HJK-vierasvoitto osoittaa, että keltamusta pystyy nykyisin voittamaan kovassakin paikassa. ”Joukkue on kasvanut henkisesti. Jos takaiskumaali tulee kuten Helsingissä tapahtui, peli ei enää romahda siihen eikä aleta pelkäämään virheitä vaan kierroksia vain lisätään entisestään. Tämä osoittaa vahvaa henkistä kanttia. Olen tosi tyytyväinen siihen, että me pystymme nyt voittamaan koviakin joukkueita”, Ojala toteaa.

”HJK-peli oli hyvä voitto, myös Ålandin voittaminen vieraissa maistui hyvältä. Oli mukavaa, että HJK-pelissä oli niin paljon yleisöä ja tunnetta, sellaisia pelejä me tarvitsemme mielestäni lisää. Se oli hyvä pääsarjatason ottelu. Joukkueemme jokapäiväinen tekeminen on sellaisella tasolla, että me voimme voittaa kenet vaan tässä sarjassa”, päävalmentaja sanoo.