OTTELUENNAKKO: Ilves/2 – KuPS Akatemia su klo 14.00

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia jatkaa tiukkaa voittojahtiaan Tampereella

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian värikäs sarjakausi jatkuu sunnuntaina Tampereella. Ohjelmassa on 16:nnen sarjakierroksen vierasottelu, jossa Ilves/2 ja KuPS kohtaavat kello 14.00 alkaen. Pelipaikkana on Kauppi 3. Ykkösen runkosarjaa on jäljellä enää kolme sarjakierrosta ja Akatemiajoukkue jatkaa tiukalla otteella ylemmän loppusarjapaikan tavoittelemista. Ottelun pääsee katsomaan livenä kotijoukkueen YouTube-kanavan kautta: https://youtu.be/QR-SrhsSy7Y

Akatemiajoukkue jatkaa nousujohteisella uralla

Akatemiajoukkue kohtaa runkosarjassa kotikentällä vielä Rauman Pallo-Iirot sekä vieraskentällä JyPK:n. 18:n sarjakierroksen mittainen runkosarja on tämän jälkeen paketissa ja runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat pelejään syksyn ylemmässä loppusarjassa, jonne myös Akatemiajoukkue haluaa tiukasti edetä.

Ensimmäistä sarjakauttaan pelaava Akatemia on onnistunut parantamaan omaa pelaamistaan pitkän sarjakauden aikana. Tämä vaatii pelaajilta kovaa työntekoa ja pitkäaikaista harjoittelua, sillä jalkapallossa ei ole mahdollista saavuttaa nopeita pikavoittoja eikä oikotietä onneen.

”Nousujohteisuus on jatkunut isossa kuvassa koko kauden. Parempaan päin on menty kauden alusta lähtien ja oma peli on selkeytynyt. Joitain heikompiakin jaksoja on kauden aikana tullut. Me pyrimme koko ajan parantamaan omaa pelaamistamme ottelusta toiseen tehden pieniä viilauksia”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi toteaa.

Voittoon vaaditaan ehjää esitystä koko 90 minuutin ajaksi

Akatemia matkaa Tampereelle voittoa tavoittelemaan pettymyksenmakuisen VJS-tasapelin jälkeen. ”Parantaa meidän pitää VJS-ottelusta, se on selvää. Me puolustimme pari tilannetta huonosti ja niistä vastustaja rankaisi. Siinä pelasimme noin puolet ajasta hyvin ja se ei riitä, pitää pystyä 90 minuutin mittaiseen ehjään esitykseen”, Al-Musawi muistuttaa.

Tampereella tarvitaan jälleen hyvää ja tasapainoista joukkue-esitystä, mikäli Kaupista aiotaan sarjapisteitä mukaan kaapata. ”Ilves eroaa aika paljon edellisestä vastustajasta. He pyrkivät kontrolloimaan peliä pallonhallinnan kautta ja pyrkivät etenemään maltillisemmin eivätkä ole niin suoraviivaisia. Taitava ja nuori porukka sieltä on tulossa vastaan. Keväällä me voitimme heidät Kuopiossa 2-0, silloin oli tasaista ja tasainen peli on tulossa varmasti nytkin”, valmentaja odottaa.